'CITY TO CITY BARCELONA FAD AWARD'

L'skate park de Santa Coloma, finalista d'un certamen internacional de projectes urbans

Divuit ciutats de tot el món participen en aquest reconeixement

L’skate park de Santa Coloma de Gramenet.

L’skate park de Santa Coloma de Gramenet.

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El parc dedicat a la pràctica d'esports sobre rodes de Santa Coloma, denominat 'Santa Skate Park', és un dels projectes seleccionats pel certamen internacional 'City to City Barcelona FAD Award' d'aquest any. 

Santa Coloma és una de les 18 ciutats de tot el món que participa en aquesta edició amb actuacions urbanes seleccionades que han tingut efectes positius i transformadors per als seus territoris i habitants.

El certamen és un premi impulsat per Foment de les Arts i el Disseny (FAD), amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, que des de 2008 ha estat donant a conèixer projectes urbans de tot el món que inteten millorar la vida a les ciutats i dels seus ciutadans. Aquest certamen és una plataforma pensada per rastrejar i valorar iniciatives de tot el món que ajuden a fer de les ciutats llocs més habitables, igualitaris i humans.

Ciutats de tot el món

Des del passat 2 de novembre, representants de les 18 ciutats finalistes estan fent a Barcelona les presentacions dels projectes seleccionats pel certamen, que se celebra a l'edifici Disseny Hub Barcelona, situat a la plaça de les Glòries.

En el cas de Santa Coloma, la presentació del projecte del 'Santa Skate Park' es va fer per part de 'Straddle3', un equip d'arquitectes especialitzat en la transformació d'espais públics que va participar en l'elaboració del projecte. També participen en el certamen ciutats dels Estats Units, el Marroc, Colòmbia, Xile, Canadà, Itàlia, l'Argentina i Holanda, entre altres països.

Inaugurat el febrer de 2016

El febrer de 2016 es va inaugurar el 'Santa Skate Park', un espai públic a l'aire lliure per a la pràctica d'esports amb patins, patinets i monopatí, habilitat per l'Ajuntament sobre 2

La particularitat del projecte és que l'equipament va ser dissenyat i construït amb la implicació dels joves 'skaters', a partir d'un innovador procés de participació impulsat per l'Ajuntament colomenc amb la col·laboració de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. 

Construït amb material reciclat

Una altra de les particularitats és que es va construir amb material reciclat d'altres obres de la ciutat i mobiliari en desús, a proposta dels 'skaters', que van participar en l'elaboració del projecte. Es tracta d'un exemple de disseny col·lectiu i d'autoconstrucció que ha apostat per l'arquitectura sostenible i participativa, i que té rampes, calaixos, escales i plans inclinats i amb curvatura, entre altres elements.

Notícies relacionades

El Santa 'Skate Park' s'ubica a l'illa compresa entre els carrers de Víctor Hugo, l'avinguda de la Pallaresa i la prolongació del carrer d'Anselm de Riu, i té l'accés per l'avinguda de la Pallaresa, entre el Complex Esportiu de Can Zam i els dos camps de futbol municipals de gespa artificial. Consta d'una zona patinable de 810 m2 amb àrees de diferents nivells de dificultat i un entorn enjardinat de 2.300 m2 per al gaudi ciutadà.

Més notícies de Santa Coloma a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Urbanisme