REACCIÓ

Parlon, sobre els actes de Barcelona: "Exigeixo a Rajoy i Puigdemont que es reuneixin immediatament"

L'alcaldessa de Santa Coloma publica un escrit apel·lant al diàleg per aturar la confrontació

Núria Parlon, alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet. 

Núria Parlon, alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet.  / EFE / ANDREU DALMAU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Davant les mobilitzacions arran de les accions policials Barcelona, l'alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, va publicar ahir a les seves xarxes socials un escrit apel·lant al diàleg per "aturar aquest crescendo de confrontació i odi".

Parlon assegurava en el seu text que els fets succeïts a Barcelona "són preocupants", i que ahir era "un dia lamentablement històric". "També ho va ser observar -fa unes setmanes- la vulneració de l'Estatut, del Consell de Garanties i dels drets dels diputats i diputades que s'oposaven a la unilateralitat del Govern, al Parlament de Catalunya", considerava la regidora.

Segons Parlon, "tot aquest lamentable espectacle de la política com a negació de si mateixa està dinamitant els pilars d'una democràcia plural- portada a terme durant dècades per les institucions democràtiques i la societat civil- i assentant perillosos precedents amb aires d'èpoques passades".

"Imatges en blanc i negre"

Per l'alcaldessa de Santa Coloma, escenes dels escorcolls a les institucions de la Generalitat i les detencions "ens retornen a imatges en blanc i negre, a la falta de llibertats, a la coacció i el silenci forçat. Imatges que els nostres i les nostres joves mai havien viscut, fins avui".

El manifest de l'alcaldessa concloïa al·ludint a la pèrdua d'oportunitats de tenir ponts: "Com a alcaldessa de la meva ciutat, exigeixo que el president del Govern, Mariano Rajoy, i el del Govern de la Generalitat, Carles Puigdemont, es reuneixin immediatament per dialogar, buscar solucions i detenir aquest crescendo de confrontació i odi".

"Deixin d'esquivar les lleis"

Notícies relacionades

"La plasmació de les il·lusions de moltes persones i els desitjos d'unes quantes més no poden dirimir-se en un escenari d'incomprensió i desacord. Deixin de sobreactuar, de teixir tàctiques i estratègies, d'esquivar les lleis. De violentar les institucions que representen la ciutadania. Ja n'hi ha prou, de fugir cap endavant. Pels nostres antecessors, que van lluitar per aconseguir la democràcia, pels nostres fills i filles: Seguin i busquin una sortida política. JA N'HI HA PROU!", sentenciava.

Més notícies de Santa Coloma a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA