Dansa al metro amb sabor metropolità

Barcelona impulsa, amb sis ciutats metropolitanes més, el primer festival metropolità de dansa

L'esdeveniment acollirà un centenar d'espectacles internacionals

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El primer festival metropolità de dansa que impulsa Barcelona, juntament amb sis localitats adjacents, acollirà un centenar d'espectacles internacionals, nacionals i locals de l'1 al 18 de març, ha anunciat el comissionat de Cultura barceloní, Xavier Marcé, al costat d'altres regidors implicats.

"Hi haurà un projecte de dansa dins del metro en moviment que ens vincularà a tots. El metro ens amplifica la Barcelona real", ha remarcat Marcé, pel fet que la gran majoria de les ciutats implicades estan unides pel suburbà: l'Hospitalet, Cornellà, Sant Adrià del Besòs, Barcelona, Santa Coloma, Badalona i Esplugues.

Sense avançar els detalls del programa, que es desvetllaran en un acte al novembre, Marcé ha avançat que la inauguració serà en una de les localitats adjacents de la capital catalana, fet que té una "dimensió simbòlica important".

"Regenerar la vida cultural"

L'objectiu del certamen, que comptarà amb un pressupost d'1,2 milions, és generar un moviment de públics, especialment dels de la capital catalana a la resta de ciutats, i "regenerar la vida cultural i artística" de totes les localitats, ha argumentat el comissionat.

El certamen pretén, en primer lloc, "tenir la millor programació i la més estesa pel territori", i, en segon lloc, incentivar els continguts i produccions locals implicant els col·lectius de les diferents poblacions.

Es tracta d'impulsar "dinàmiques culturals tan obertes com sigui possible", i és que mai abans un festival internacional havia nascut de l'impuls d'un conjunt de localitats metropolitanes, que no descarten sumar noves localitats.

Terrassa i Sant Cugat han demanat formar-ne part

De fet, Terrassa i Sant Cugat del Vallès han demanat formar-ne, cosa que regidors i comissionat veuen amb bons ulls amb la finalitat de teixir dinàmiques culturals "tan obertes com sigui possible".

Notícies relacionades

Sobre la programació, Marcé ha dit que alguns espectacles només comptaran amb una funció, altres circularan per diferents sales, altres transcorreran al carrer i alguns en espais atípics per generar diàlegs amb altres disciplines o bé per remarcar una funció social.

La qualitat marca la selecció d'espectacles, ha insistit Marcé, després de la tercera reunió de regidors de Cultura de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que ha tingut lloc al Centre d'Art Contemporani Can Sisteré de Santa Coloma.