El 'balcó solidari': Santa Coloma fa còmplices els seus veïns contra el sexisme

La Festa Major d'Estiu estarà marcada per la reivindicació de la dona

Tothom qui vulgui obtenir el mocador de les festes, haurà d'aportar aliments

Protesta a Pamplona després de la violació col·lectiva a una jove durant els Sanfermines de l’any passat.

Protesta a Pamplona després de la violació col·lectiva a una jove durant els Sanfermines de l’any passat. / VILLAR LOPEZ

3
Es llegeix en minuts
M.A.

Santa Coloma de Gramenet acollirà els 1, 2, 3 i 4 de setembre la Festa Major d'Estiu. Aquest any el programa de la #Festacoloma2017 ofereix més de vuitanta propostes lúdiques, culturals i socials dirigides a tots els públics, i que conformen un programa "amb un marcat accent solidari i reivindicatiu", destaca l'Ajuntament colomenc.

D'una banda, el consistori inicia la campanya contra les agressions i discriminacions sexistes i LGTBI durant les festes, amb la iniciativa 'Balcó solidari'. La ciutadania que vulgui podrà lluir en els seus balcons una banderola que porta el lema: "Igualtat, civisme, respecte: Santa Coloma lliure de violències sexistes". Aquesta banderola es podrà recollir el primer dia de Festa Major en un 'stand informatiu' que estarà ubicat a la plaça de la Vila.

En aquest sentit, l'alcaldessa Núria Parlon destaca que Santa Coloma "és una ciutat acollidora i vital però aquests dies de festa és especialment important recordar que hem de garantir entre tots i totes la igualtat, el civisme i el respecte a tot arreu".

Mocador solidari

Una altra iniciativa solidària és el mocador de la Festa Major, aquest any vinculat al Programa Municipal d'Aliments Solidaris. De fet, tothom qui vulgui obtenir el mocador, haurà d'aportar dos litres de llet i un envàs de cacau en pols, galetes o cereals en els punts de recollida establerts. Aquesta iniciativa es realitza amb la col·laboració de Creu Roja del Barcelonès Nord i de Damm. 

 

Així mateix, el consistori colomenc ofereix una programació que "vol posar en valor el treball de les dones", en diferents disciplines artístiques i culturals, així com des dels diferents escenaris, espais expositius, o fins i tot en el cartell d'aquest any. Aquest és obra d'una colomenca, la il·lustradora Zulema Galeano, de la qual també es podran veure més obres al Museu Torre Balldovina a partir del dissabte 2 de setembre.

Concerts i activitats destacades

Aquest any, els pregoners de la Festa són el xef Víctor Quintillà i la sommelier Mar Gómez, del restaurant colomenc Lluerna, distingit amb una estrella Michelín, que obriran els dies festius des del balcó de l'Ajuntament.

En l'apartat dels concerts destaca, entre d'altres, el dels Amics de les Arts, que oferiran el seu directe de benvinguda la nit del divendres 1 de setembre a l'escenari de la plaça de la Vila. Allà presentaran els temes del seu últim treball, 'Un estrany poder', gairebé al mateix temps que Los Ganglios i Los Punsetes faran ballar els joves al parc d'Europa en una nova edició del Sintonitzza FISC.

La nit de dissabte serà el torn de Chenoa. En plena maduresa creativa, la cantant presentarà a Santa Coloma el seu setè àlbum, 'Soy humana', i el colomenc Rafael Bueno, que va revolucionar el plató de La Voz amb el seu flamenc, farà de teloner a la plaça de la Vila. El festival Sintonitzza serà testimoni del retorn d'uns històrics del punk: La Banda Trapera del Río. Llegenda viva dels barris obrers, la marginalitat i l'exaltació dels plaers quotidians, aquest grup de Cornellà compartirà cartell amb els guipuscoans Niña Coyote eta Chico Tornado.

La de diumenge serà la nit de Raggatunning, una banda amb un directe que encendrà la plaça amb una festa de versions plena dels grans 'hits' de l'estiu amb sons llatins, tropicals, funkys, rumbers, electrollatins i discotequers. 

Loquillo, el tancament

Finalment, la clausura de la Festa la protagonitzarà un clàssic del rock. Loquillo presentarà el nou disc, 'Salud y rock and roll', a l'escenari de la plaça. Veu i referent musical de diverses generacions, el cantant del Clot fa de la rebel·lia, la ràbia i el desencant els arguments principals del seu espectacle. 

Notícies relacionades

Així mateix, el Teatre Sagarra inaugurarà la programació de tardor el dia 2 amb el xou '20 anys de Marisol a Pepa Flores'. La filla de la cantant malaguenya, Celia Flores, interpretarà els grans èxits de la seva mare amb la visió del segle XXI però amb total respecte per l'esperit de les melodies originals. 

Més notícies de Santa Coloma a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA