L'autobús guanya terreny com a mitjà de transport públic a Santa Coloma

Les tres línies urbanes que només passen per la ciutat van registrar cent mil usuaris més que el 2015

Un autobús fent el seu recorregut a Santa Coloma.

Un autobús fent el seu recorregut a Santa Coloma.

1
Es llegeix en minuts
J. S. / SANTA COLOMA DE GRAMENET

Bon resultat del pla de millores aplicat per l'acord de l'Ajuntament de Santa Coloma, les associacions de veïns de la ciutat i l'Àrea Metropolitana de Barcelona: el 2016, les tres línies urbanes que tenen només passen per la ciutat van registrar un total d'1.562.975 viatges, cent mil més respecte a l'any anterior.

Les millores i els canvis aplicats a la xarxa local d'autobusos en diverses fases han aconseguit que el nombre de viatges amb aquest mitjà de transport registrats a Santa Coloma hagi augmentat considerablement.

De fet, l'increment de l'ús de l'autobús ha estat notori en totes les línies urbanes, interurbanes o nocturnes: el 2016, el total de viatgers de les línies que passen per la ciutat del Barcelonès Nord va ser de 14.489.233, gairebé un milió més que l'any anterior.

Les tres línies d'autobús -les urbanes- que passen només per Santa Coloma (la B80 i la B81, que són vehicles grans de 9 o 10 metres, i la B84, un microbús que passa pels carrers més estrets i d'orografia complicada) estan incloses especialment en aquest increment de viatges. 

UNA XARXA CONSTRUÏDA A PARTIR DE LA COL·LABORACIÓ VEÏNAL

L'actual xarxa local d'autobusos és el resultat de la col·laboració entre l'Àrea Metropolitana de Barcelona, l'Ajuntament de Santa Coloma i les associacions de veïns, molt actives a l'hora d'aportar la seva opinió per racionalitzar la demanda amb l'oferta de transport actual.

En aquest sentit, cal recordar les actuacions recents, com la instal·lació de plataformes per facilitar l'accés als vehicles en les principals parades, la creació d'un carril bus a les avingudes de la Pallaresa i de Santa Coloma, la fusió d'algunes línies i millora de la freqüència de pas en altres i la conversió en parades dobles de les parades situades al costat de les estacions de metro de Fondo i de la Plaça de la Vila, que són les que registren un nombre més elevat de viatges en autobús.

Notícies relacionades

Més notícies de Santa Coloma