PROPOSTES DE LECTURA I REGAL PER A LA DIADA

'Best-seller': 12 llibres recomanats per a Sant Jordi 2019

best-sellercollage

best-sellercollage

5
Es llegeix en minuts
Anna Abella

LA CASA ALEMANA / LA CASA ALEMANYA. Annette Hess. Planeta / Columna. 21,90 €. El judici contra 22 antics comandaments d’Auschwitz, celebrat a Frankfurt del 1963 al 1965, va obligar la població alemanya a enfrontar-se amb el seu passat. Totes les famílies tenien motius per guardar silenci i no recordar l’era nazi, fins i tot la de la mateixa autora. Ella va escoltar les transcripcions del procés per construir una novel·la protagonitzada per una traductora de polonès que treballa per al fiscal, que afronta la responsabilitat d’aquella societat.

SAKURA / SAKURA. Matilde Asensi. La Esfera de los Libros. 20,90 €. L’autora supervendes torna després de quatre anys de silenci amb una història inspirada en un cas real ple de misteri i especulacions sobre un col·leccionista d’art japonès, Ryoei Saito. Aquest hauria deixat dit en el seu testament que a la seva mort el seu cos fos incinerat juntament amb un dels quadros més valuosos de Van Gogh, ‘Retrat del doctor Gachet’, que havia comprat en una subhasta. 

EL ABUELO QUE VOLVIÓ PARA SALVAR AL MUNDO. Jonas Jonasson. Salamandra. 20 €. El satíric i hilarant debut del suec Jonas Jonasson, ‘El abuelo que saltó por la ventana y se largó’, es va convertir en un fenomen de vendes el 2012. Ara rescata el seu descregut i irreverent avi, l’esperit inquiet Allan Karlsson, que amb una tauleta amb accés il·limitat a internet i sumit en la incertesa i el desconcert es llança a una desbaratada croada per salvaguardar la pau mundial en la qual es plantarà, com no, davant de Trump i Merkel.     

La sala durant el judici d’Auschwitz, el 1963 en Frankfurt, escenari de 'La casa alemana'. / GETTY IMAGES

LO MEJOR DE IR ES VOLVER / EL MILLOR D’ANAR ÉS TORNAR. Albert Espinosa. Grijalbo / Rosa dels Vents. 17,90 €. Al cap de pocs mesos de llançar els relats de ‘Finales que merecen una historia’, Espinosa torna de nou per Sant Jordi amb novel·la sota el braç i amb una història que transcorre precisament el 23 d’abril. El relat del creador de ‘Polseres vermelles’, a cavall de Barcelona i les illes de Menorca i Ischia, parla de records, del perdó, d’amor i de decisions vitals.

LA CIUDAD DEL FUEGO / LA CIUTAT DEL FOC. Kate Mosse. Planeta / Columna. 21,90 €. Una de les dames de la novel·la històrica, amb set milions de llibres venuts a tot el món, Mosse es remunta aquí a la França de les guerres de religió del segle XVI. Entre la fortificada Carcassona i Tolosa transcorre una història d’amor i guerres, traïcions i venjances, protagonitzada per una jove catòlica de 19 anys i un jove hugonot, amb una valuosa relíquia a les seves mans.    

EL AÑO DE LOS DELFINES / L’ANY DELS DOFINS. Sarah Lark. Grijalbo / Rosa dels Vents. 21,90 €. L’alemanya Sarah Lark, una de les reines del ‘landscape’, que fa anys viu a Andalusia envoltada de cavalls i altres animals, torna amb una nova novel·la lligada a Nova Zelanda. Allà vol anar la protagonista, la Laura, una jove mare que vol complir el seu somni de ser biòloga marina. Tot i que al seu marit no li sembla una bona idea emprèn el viatge i comença a treballar en una empresa de creuers per entreveure balenes i dofins. 

TIEMPOS DE ESPERANZA. Emilio Lara. Edhasa. 21 €. L’anomenada Croada dels nens, que va congregar uns 30.000 criatures armades només amb la fe per viatjar a Terra Santa, és un fet sobre el qual els historiadors encara no es posen d’acord. L’autor de Jaén s’ha remuntat a l’any 1212 per rescatar aquella època de guerres i fanatismes en una novel·la que li va valer el Premi Edhasa Narrativas Históricas.  

Sarah Lark, durant una visita a Barcelona / RICARD CUGAT

TODO LO QUE SUCEDIÓ CON MIRANDA HUFF. Javier Castillo. Suma de Letras.  18,90 €. Després de ‘best-sellers’ com ‘El día que se perdió la cordura’ i ‘El día que se perdió el amor’, l’escriptor malagueny nascut del llibre digital llança la seva tercera obra de suspens. Un matrimoni que està passant per una crisi passa un cap de setmana en un bosc de Hidden Springs per arreglar les coses. Quan el marit arriba a la solitària cabana la seva dona no hi és però el lloc és ple de sang.  

EL AMANTE SILENCIOSO. Clara Sánchez. Planeta 20,50 €. Clara Sánchez té premis com l’Alfaguara, el Planeta o el Nadal i l’èxit en mercats com l’italià, on ha venut dos milions d’exemplars. Ara posa el dit a la nafra del delicat i tèrbol món de les sectes: una voluntària d’una associació de víctimes, el germà de la qual es va suïcidar després de caure a les xarxes d’una secta, viatja a Mombasa (Kenya) per intentar rescatar un jove que ha sigut captat per l’Orde Humanitari infiltrant-se en l’opaca organització.

LOS CRÍMENES DE ALICIA. Guillermo Martínez. Destino. 20,50 €. Amb la pàtina del ‘thriller’ l’escriptor i matemàtic argentí va aconseguir el Premi Nadal amb aquesta continuació del supervendes ‘Los crímenes de Oxford’. Aquesta vegada, de nou amb el professor Arthur Seldom i el seu jove deixeble, els misteris tenen a veure amb el món d’‘Alícia al país de les meravelles’ i amb la vida del seu autor, Lewis Carroll, envoltat de boires per la seva suposada inclinació pedòfila. 

LA SOSPECHA DE SOFÍA. Paloma Sánchez-Garnica. Planeta. 21,90  €. Un viatge pel París del maig del 68, el Madrid tardofranquista i el Berlín de l’antiga RDA, amb una trama d’espionatge i misteris familiars, és la proposta de l’autora de ‘El alma de las piedras’. La protagonista és la Sofia, una protagonista femenina, llicenciada en Químiques, resignada en un matrimoni que li talla les ales.  

Notícies relacionades

EL IDIOMA DE LOS RECUERDOS. Antonio Gómez Rufo. Ediciones B. 21,90 €. L’autor de novel·les com ‘El alma de los peces’ i ‘Balada triste de Madrid’ torna a l’escenari de la capital, aquesta vegada el 1939, amb la ciutat derrotada després de l’entrada de les tropes nacionals en una guerra civil a punt d’acabar. És la que guarda en el record un home ja al final dels seus dies que llavors era un adolescent germà d’un alt càrrec de Falange que es va enamorar de la filla d’un anarquista afusellat.