Les vendes del Sant Jordi van pujar un 3% i el llibre en català arriba al 54%

Les llistes definitives dels llibres més venuts segons el Gremi de Llibreters situen en els números u Paula Hawkins, Víctor Amela, Sergi Pàmies i Risto Mejide i milloren les posicions d'Ibáñez, Jonasson i AuronPlay

lpedragosa33641600 barcelona 23 04 2016 diada de sant jordi ambiente 160423230234

lpedragosa33641600 barcelona 23 04 2016 diada de sant jordi ambiente 160423230234 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
Ernest Alós
Ernest Alós

Coordinador d'Opinió y Participació

Especialista en Escric, quan puc, sobre literatura fantàstica i de ciència ficció, ornitologia, llengua, fotografia o Barcelona

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Gremi de Llibreters de Catalunya ha facilitat finalment el balanç definitiu de la Diada de Sant Jordi. Segons les seves xifres, les vendes de llibres han sigut aquest any un 3% superiors a les de l'any passat, que ja va ser qualificat de positiu. L'afluència de compradors va ser "extraordinària", segons el president del gremi, Antoni Daura, en centres urbans amb activitat comercial de cap de setmana, com el de Barcelona, mentre que les vendes van ser més pobres en barris amb menys activitat comercial de cap de setmana i èxode a segones residències, com Sarrià, o en llocs on les pluges van ser més intenses, com Terrassa. Un cas especial és el de Girona: només el matí d'aquest 23 d'abril ja va ser superior a tot el Sant Jordi de l'any passat, però la pluja va arruïnar la tarda i va impedir una diada excepcional.

Segons els llibreters, la facturació va ser de 20,96 milions d'euros, amb 1,6 milions d'exemplars venuts, una xifra superior fins i tot a les del període precrisi del 2007 al 2010 (cosa que més aviat fa ser escèptic sobre les xifres de llavors, o bé de les d'ara, que llançar les campanes al vol).

Notícies relacionades

LES LLENGÜES

Pel que fa a la llengua, aquest any s'ha confirmat de nou que el dia de Sant Jordi és un autèntic oasi per al llibre en català. Mentre que durant la resta de l'any el llibre en llengua catalana té una quota de mercat del voltant del 25% (a prop del 50% només si s'inclou el llibre de text), per tercer any consecutiu les vendes en català han superat les vendes en castellà: el 54,32% dels exemplars davant el 45,38%.