Millora el pronòstic del temps i Barcelona podria evitar la pluja per Sant Jordi al matí

El Servei Català de Meteorologia pronostica un risc que les precipitacions desllueixin la diada molt alt a Girona, alt a Barcelona i mitjà a Tarragona i Lleida

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Qualsevol llibreter que hagi tret el cap per la finestra a primera hora d'aquest dijous haurà vist ploure, i immediatament haurà recorregut a la predicció meteorològica per saber quin temps es vaticina per Sant Jordi. Doncs bé, les notícies no són gaire bones però han millorat en les últimes hores, sobretot pel que fa a les hores del matí i a la ciutat de Barcelona, que podria evitar una diada passada per l'aigua almenys a la primera meitat del dia. Segons el Servei Català de Meteorologia (Meteocat), el risc que plogui el dia del llibre és pràcticament segur a Girona, i molt probable dissabte a la tarda a la capital. 

¿Quin serà l'efecte d'aquesta predicció sobre el dia del llibre, que ja estava pendent de si la coincidència de la diada amb un dissabte seria beneficiosa (més gent passejant pel centre de les ciutats, o als llocs de segona residència, amb poques sortides a l'exterior al caure entre Setmana Santa i l'1 de maig) o el motiu d'un col·lapse encara més gran al centre de Barcelona, entre locals i turistes? Encara és aviat per saber si el lector es retraurà, si sortirà igualment al carrer amb paraigua com demana el president del Gremi de Llibreters, Antoni Daura, o si, en el millor dels casos, la predicció porta a no fer plans de cap de setmana i acaba sent beneficiosa.

La previsió general de precipitacions del Meteocat per al dia 23 és la següent: "A partir de mig matí i fins al vespre s'esperen precipitacions en punts de la meitat nord i a la resta del prelitoral, així com a partir de mitja tarda en altres punts del litoral central. Seran en forma de xàfecs, de distribució irregular i d'intensitat entre feble i moderada, localment acompanyats de tempestes i calamarsa".

(Aquesta informació és la disponible a les 10.50 hores del divendres 22 d'abril. Serà actualitzada periòdicament)

BARCELONA

Segons les prediccions municipals del Meteocat, la probabilitat de pluja el dissabte segueix sent alta. Segons l'Aemet, la probabilitat de pluja el dia de Sant Jordi és del 25% fins al migdia, del 90% que hi hagi "intervals amb núvols amb pluja" entre les 12 i les 18 hores i del 65% a partir d'aquella hora. El servei internacional de la BBC, per una altra part, pronostica lleugeres pluges a partir de les cinc de la tarda, millorant la seva anterior projecció.

GIRONA

Segons el Meteocat, la probabilitat de pluja a Girona el dia 23 és molt alta. Segons l'Aemet, del 85% fins a les 12 hores, i del 100% fins a les sis de la tarda.

TARRAGONA

Notícies relacionades

La probabilitat de pluja a Tarragona és millor, segons el Meteocat: només mitjana. L'Aemet ho concreta amb una probabilitat de només el 5% fins al migdia i del 15% a partir d'aquell moment.

LLEIDA

Segons el Meteocat, Lleida té una probabilitat de pluja mitjana durant el 23 d'abril. L'Agència Estatal de Meteorologia considera que serà del 15% fins al migdia i del 55% a partir d'aquell moment.

Temes:

Sant Jordi