Medi Ambient

Sant Cugat protegeix 14 hectàrees de bosc al barri de Can Cortés

El ple aprova la modificació urbanística per evitar construir 45 vivendes unifamiliars en una zona fins ara urbanitzable

1
Es llegeix en minuts
ACN

El ple de Sant Cugat del Vallès ha aprovat amb el suport de tots els grups municipals la modificació puntual del Pla General Metropolità (PGM) en l’àmbit del sector B de Can Cortés.

Es tracta d’una zona de 14 hectàrees de bosc al costat del Parc Natural de Collserola i classificada com a terra urbanitzable, malgrat el seu valor paisatgístic i el fort pendent dels terrenys, del 20%.

L’objectiu de la modificació és que el terra sigui no urbanitzable i evitar la construcció de 45 vivendes unifamiliars. La part boscosa passarà a ser parc forestal i les cinc vivendes que existeixen abans de 1953 es mantindran com espai verd privat.

El torrent de Can Cortés passa a ser sistema hídric i es reconeix l’avinguda de Can Cortés i un camí de terra.

El nou planejament tindrà un cost d’elaboració d’uns 600.000 euros, i estalviarà recursos econòmics a l’administració local ja que no serà necessari indemnitzar els propietaris amb preus de finques edificables.

Notícies relacionades

Per impulsar aquest planejament, l’ajuntament ha elaborat un estudi jurídic amb assessorament expert extern i l’anàlisi tècnica corresponent, amb consultes prèvies a la DGU i l’OTAA de la Generalitat.

Llegeix totes les notícies de Sant Cugat del Vallès a EL PERIÓDICO Sant Cugat