Vivendes turístiques

Sant Cugat limita el creixement de les vivendes turístiques denegant gairebé la meitat de sol·licituds

Tot i així la ciutat compta amb 94 vivendes d’aquest tipus que presenten un perill potencial per a altres establiments i per al paisatge local

Sant Cugat limita el creixement de les vivendes turístiques denegant gairebé la meitat de sol·licituds
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

A Sant Cugat hi ha 95 vivendes turístiques repartides pel municipi.

Des del 2019, quan es van suspendre temporalment aquestes llicències i es van limitar a causa de l’augment del 200% a les sol·licituds en el primer trimestre d’aquell any en comparació amb el mateix període de l’any anterior, la xifra ha variat poc.

La regulació va entrar en vigor l’abril del 2021 i des d’aleshores l’Ajuntament ha rebut 47 sol·licituds, n’ha denegat 22, n’ha acceptat 16 i la resta està en tràmit.

Aquesta regulació ha permès frenar l’impacte de l’expansió de les vivendes turístiques a la ciutat, principalment ubicades al centre del municipi.

La regulació aprovada el 2021 estableix condicions com una separació mínima de 300 metres entre vivendes i la prohibició d’ubicació en plantes baixes, excepte en cases unifamiliars i en terra destinat a vivenda protegida i edificacions fora d’ordenació.

Això afecta establiments d’allotjament temporal, però també residències d’estudiants, albergs de joventut i pensions.

D’aquesta manera, la regulació ha aconseguit controlar el creixement de les vivendes turístiques a Sant Cugat, especialment al centre del municipi.

Notícies relacionades

Tot i que la xifra de 95 vivendes turístiques ha variat poc des del 2019, la regulació ha permès regular les sol·licituds i assegurar que es compleixin certs requisits per a la seva implantació a la ciutat.

Llegeix totes les notícies de Sant Cugat del Vallès a EL PERIÓDICO Sant Cugat