Poesia

El Festival Nacional de Poesia de Sant Cugat dedicarà la seva 22a edició a Gabriel Ferrater

La cita, del 13 al 28 d’octubre, coincidirà amb el centenari del seu naixement i el 50è aniversari de la seva mort

El Festival Nacional de Poesia de Sant Cugat dedicarà la seva 22a edició a Gabriel Ferrater

ACN

1
Es llegeix en minuts
ACN

El Festival Nacional de Poesia de Sant Cugat del Vallès dedicarà la seva 22a edició íntegrament a la figura de Gabriel Ferrater, coincidint amb el centenari del seu naixement i els 50 anys de la seva mort. La cita se celebrarà del 13 al 28 d’octubre amb una trentena d’activitats programades, com ara la Nit de Poesia i l’estrena del vídeo-poema ‘Gabriel Ferrater: poesia en imatges’. El festival abordarà la seva figura, primordial en la literatura del segle XX, des de diferents òptiques: recitals dels seus poemes, espectacles on prendrà vida, exposicions, taules rodones, conferències i passejos, entre d’altres. El programa incorpora la ‘Cloenda de l’Any Ferrater’ a càrrec de La Veronal i Pol Guasch, que se celebrarà al Teatre-Auditori el 22 de novembre.

L’arrencada de la cita la protagonitzarà el 13 d’octubre ‘Vull subornar la joventut’, al Teatre-Auditori, on Pol López es posa a la pell de Ferrater reproduint les seves paraules pronunciades en diferents entrevistes i conferències. Fins i tot se’n podrà sentir la veu, ja que l’espectacle incorpora talls d’àudio de les classes de literatura catalana que Ferrater va impartir a la Universitat Autònoma de Barcelona, ubicada al Monasteri de Sant Cugat, a finals dels anys 60.

Notícies relacionades

Un altre plat fort del festival serà la tradicional Nit de Poesia, el 15 d’octubre, que, amb el títol ‘No diré res de mi ’, portarà al Monasteri poetes d’avui que recitaran Ferrater en moviment i acompanyats del Quartet Brossa. Destaca també l’Itinerari Literari Gabriel Ferrater que, conduït per Maria Nunes, se celebrarà el 23 d’octubre i inclou una parada en el número 32 de la Rambla Ribatallada, última llar del poeta, on l’Ajuntament de Sant Cugat ha col·locat una placa com a homenatge.

Llegeix totes les notícies de Sant Cugat del Vallès a EL PERIÓDICO Sant Cugat 

Temes:

Poesia