’Salt de l’eix’

Destinen 150.000 euros a fer que mil joves de set municipis metropolitans creïn curtmetratges

Té l’objectiu que adolescents en situació de vulnerabilitat puguin participar en un programa de creació cinematogràfica

Destinen 150.000 euros a fer que mil joves de set municipis metropolitans creïn curtmetratges

diba

2
Es llegeix en minuts
EFE

La Diputació de Barcelona destinarà 150.000 euros perquè prop d’un miler de joves de set municipis de la província de Barcelona en situació de vulnerabilitat puguin participar en un programa de creació cinematogràfica.

L’esmentat programa es denomina ’Salt de l’eix’ i està impulsat per l’Alt Comissionat contra la Pobresa Infantil del Govern, el responsable del qual, Ernesto Gasco, l’ha presentat aquest dimecres a Barcelona juntament amb la diputada d’Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació barcelonina, Lluïsa Moret.

’Salt de l’eix’ es desenvolupa en col·laboració amb la Federació Pantalla, que agrupa 184 festivals i mostres de cine de tot Espanya.

Una primera edició d’aquest programa ja s’ha fet al Camp de Gibraltar amb la participació d’uns 200 adolescents, amb èxit, segons el comissionat.

Municipis metropolitans

Els municipis barcelonins que participaran en aquest programa són Manresa, Sabadell, Mataró, Santa Coloma de Gramenet, Cornellà de Llobregat i Sant Boi de Llobregat.

Professionals del sector audiovisual seran els encarregats d’impartir la formació a joves i adolescents d’entre 12 i 17 anys dels set municipis a través d’un programa de mentoria que combinarà coneixements teòrics amb la pràctica de rodatges i postproducció.

Els curtmetratges documentals que en resultin, així com un ‘making off’ (que recull com s’ha fet la producció), el procés de treball i l’experiència dels adolescents i el seu entorn es vincularan i es projectaran en festivals de cine.

També es preveu que les peces audiovisuals i els participants puguin anar als festivals i mostres de cine associats a la Catalunya Film Festivals (CFF) i fins i tot a diferents punts d’Espanya, com el Festival de Cine de Sant Sebastià, segons ha explicat Gasco als periodistes.

500.000 espectadors podran veure aquests curts

S’espera que uns 500.000 espectadors puguin veure aquests curts al llarg d’aquest any, a través d’un circuit estable de sales i espais culturals.

Moret ha considerat que aquesta iniciativa permetrà a un miler de joves accedir a una experiència singular que pot tenir una repercussió individual i també comunitària, a través de la implicació dels agents dels barris.

Ernesto Gasco ha indicat, per la seva banda, que el projecte està obert a les comunitats autònomes i, especialment, en les quals es concentra més pobresa infantil, com Catalunya i Madrid.

Notícies relacionades

«No imposaré res però a Madrid hi ha uns 500.000 nens i adolescents» en risc de pobresa, i, per tant, «estem oberts a com més, millor» a l’hora de participar en aquest programa de creació cinematogràfica.

També ha apuntat que la Generalitat de Catalunya ha aconseguit recentment una subvenció de 6 milions d’euros per a la capacitació digital dels joves, i que una part d’aquesta quantitat potser es podria destinar a ‘Salt de l’eix’, segons la seva opinió.