20 de juny

Sant Boi commemora el Dia Mundial de les Persones Refugiades amb dues campanyes de conscienciació

  • #Desplaçades i #SiguemRefugi volien denunciar la situació de desplaçament forçat al món i reivindicar el paper del municipi com a ciutat refugi

Sant Boi commemora el Dia Mundial de les Persones Refugiades amb dues campanyes de conscienciació

ayuntamiento de sant boi

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest dilluns, 20 de juny, va ser el Dia Mundial de les Persones Refugiades i Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat) va commemorar la jornada amb dues campanyes de conscienciació: #Desplaçades i #SiguemRefugi. La primera de les campanyes denuncia la situació de desplaçament forçat al món i la segona vol reivindicar el paper del municipi com a ciutat refugi.

La campanya #SiguemRefugi està liderada des del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament amb l’impuls de vint-i-un municipis, entre els quals, Sant Boi, per visibilitzar la situació d’estancament als camps de refugiats, en què es troben milions de persones arreu del món. Amb aquesta campanya es va voler visibilitzar la situació de disset campaments de refugiats repartits per tot el planeta. Aquesta campanya es materialitza també en una exposició de carrer que podrà veure’s a les diferents ciutats participants.

La campanya #Desplaçades es va fer per ser vista com «una invitació a la reflexió i a l’acció dels centres educatius cap al dret al refugi» mitjançant la creació d’una instal·lació artística comunitària que va ocupar la plaça de l’Ajuntament el mateix dilluns. Catorze escoles i 600 alumnes de primària s’han afegit a aquest repte, donant una mirada atenta al que està passant a Ucraïna.

A partir d’aquesta mirada van treballar una proposta plàstica on es va reutilitzar calçat vell com a element simbòlic per donar veu a les seves reflexions i fer visible aquesta realitat. Hi col·laboren Can Castells Centre d’Art i la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat, amb l’acompanyament artístic de Nien Boots.

Notícies relacionades

A més, es van projectar dues pel·lícules d’animació: ‘Flee’ i ‘Refugi en Curt’, que mostrarón la vivència del refugi en diferents llocs del món.

Llegeix totes les notícies de Sant Boi a EL PERIÓDICO Sant Boi