Transport públic

Dues noves línies d’autobús milloraran l’accés a l’Hospital de Sant Boi

Una línia uneix l’hospital de Sant Boi amb Corbera, passant per la Palma de Cervelló i Molins de Rei; mentre que l’altra ruta connecta el centre amb Vallirana, fent parada als municipis de Cervelló i Sant Vicenç dels Horts

Dues noves línies d’autobús milloraran l’accés a l’Hospital de Sant Boi

Parc Sanitari Sant Joan de Déu Hospital de Sant Boi

1
Es llegeix en minuts
EFE
El Periódico

El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori posarà en servei el dilluns 24 de gener dues línies d’autobús per millorar l’accessibilitat en transport públic al Parc Sanitari Sant Joan de Déu de Sant Boi (Baix Llobregat).

Les noves línies connectaran els municipis de Vallirana, Cervelló, Corbera de Llobregat i la Palma de Cervelló amb l’hospital, que ha passat a ser el centre de referència per a aquestes localitats, ha explicat aquest dijous el Departament en un comunicat.

En concret, una línia uneix l’hospital de Sant Boi amb Corbera, passant per la Palma de Cervelló i Molins de Rei; mentre que l’altra ruta connecta el centre amb Vallirana, fent parada als municipis de Cervelló i Sant Vicenç dels Horts.

«Amb la implantació d’aquests serveis de transport es dona resposta a la nova demanda de mobilitat generada pel fet que la població d’aquests municipis ha passat a tenir com a centre hospitalari de referència el Sant Joan de Déu-Hospital de Sant Boi, en lloc del Complex Sanitari Moisès Broggi», ha indicat la conselleria.

Des del Govern afirmen que el canvi del centre sanitari es produeix de «manera progressiva» i que la implantació dels nous serveis estava inclosa entre les mesures a implementar en l’estudi de millora dels serveis de transport públic del Baix Llobregat, elaborat conjuntament pel Departament, l’AMB i el Consell Comarcal del Baix Llobregat.

Augment de població a atendre

Davant l’augment de població a atendre a l’Hospital de Sant Boi, la UGT de Catalunya del Parc Sanitari de Sant Joan de Déu de Sant Boi, juntament amb la Comissió de Treballadors de l’hospital, van organitzar una concentració a la porta del centre aquest dijous, 20 de gener, a les 11 h per reclamar i visibilitzar la situació actual del centre que es troba «amb una gran pressió assistencial», ja que les càrregues de treball són «inabastables».

Notícies relacionades

El canvi «es fa progressivament durant el 2022, en funció de l’activitat que es vagi assumint al llarg de l’any», però els treballadors afirmen que necessiten solucions ara, perquè es troben en una «situació límit». «L’augment del territori a l’hospital hauria d’haver vingut d’un augment de personal i un augment d’infraestructures que no hi ha hagut», remarquen.

Més notícies deSant Boi a l’edició local d’EL PERIÓDICO