Vivenda assequible

El primer operador de vivenda publicoprivat de l’Estat construirà 110 domicilis a Sant Boi

L’Habitatge Metròpolis Barcelona preveu aixecar en quatre fases 4.500 pisos de lloguer assequible en 8 anys

El primer operador de vivenda publicoprivat de l’Estat construirà 110 domicilis a Sant Boi

Ayuntamiento de Barcelona

1
Es llegeix en minuts
ACN

El primer operador publicoprivat metropolità de vivenda, batejat com a Habitatge Metròpolis Barcelona (HMB), preveu aixecar en quatre fases 4.500 pisos de lloguer assequible en 8 anys amb una inversió prevista de 600 milions d’euros.

En una primera fase, d’aquests 4.500 previstos, es construiran 110 vivendes en 1un solar al Saló Central de Sant Boi (Baix Llobregat) de les 640 vivendes que es construiran entre Barcelona, Montgat i Sant Adrià de Besòs.

Es preveu que hi puguin accedir al voltant de 1.600 persones i que el procés de construcció generi més de 1.000 llocs de treball.

Primera societat mixta de vivenda de lloguer assequible

La societat, que es va idear ja fa dos anys, però que no s’ha formalitzat fins aquest divendres 5 de novembre, és la primera mixta de vivenda de lloguer assequible de l’Estat i està participada per l’AMB (25%). L’Ajuntament de Barcelona (25%) i la unió de les empreses Cervesa-Neinor (50%).

L’AMB aporta els terrenys a l’ampliació del capital, i l’Ajuntament formalitzarà la cessió sota la fórmula del dret de superfície.

Notícies relacionades

Totes aquestes vivendes, així com les posteriors promogudes pel HMB, es destinaran al lloguer protegit, per sota del preu de mercat, entre 400 i 750 euros i seran sempre de titularitat pública.

Més notícies deSant Boi a l’edició local d’EL PERIÓDICO