Obres de millora

Comencen les obres per transformar l’entorn del Mercat de la Muntanyeta de Sant Boi

Comencen les obres per transformar l’entorn del Mercat de la Muntanyeta de Sant Boi
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquesta setmana ha començat la remodelació de la plaça de la República, situada davant el Mercat de la Muntanyeta de Sant Boi (Baix Llobregat). Les obres, que afectaran la plaça de la República i un tram del carrer de Lluís Pascual Roca, guanyaran lloc per als vianants, milloraran l’accessibilitat i integraran aquest espai amb el principal eix cívic i comercial de la ciutat. És un nou pas en el procés de transformació de l’espai públic de Sant Boi amb criteris de qualitat urbana i sostenibilitat. D’aquí a mig any, la plaça i el carrer quedaran integrats al mateix nivell i amb una estètica uniforme, seguint la pauta del tram que es va reurbanitzar el 2017.

L’actuació potenciarà i donarà continuïtat al principal eix cívic i comercial de Sant Boi, que connecta els mercats de la Muntanyeta i Sant Jordi a través dels carrers de Lluís Pascual Roca i Francesc Macià.

Amb un cost d’un milió d’euros, les obres estaran finançades per l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Espai per a les persones

El projecte de remodelació prioritza guanyar espai per als vianants. El carrer de Lluís Pascual Roca passarà de tenir tres carrils de circulació a dos, un per cada sentit de la circulació. Se senyalitzaran nous passos per a vianants, s’eixamplaran les voreres i s’igualarà l’amplada amb la de la resta del carrer. D’altra banda, hi ha prevista la creació d’un nou aparcament per a bicicletes.

Un altre gran objectiu és incrementar l’accessibilitat a tot l’entorn. S’eliminaran les barreres arquitectòniques existents, principalment davant el mercat, reduint la presència d’escales i eliminant les rampes actuals. També està previst col·locar nou mobiliari urbà, il·luminació led i posar més arbres, a banda d’un edifici nou per a un petit punt de reciclatge.

Afectacions

Notícies relacionades

Aquestes obres es faran en un termini de set mesos i en dues fases diferenciades. La primera, que durarà prop de tres mesos, tindrà afectacions en la circulació dels vehicles i el recorregut de les línies d’autobús. La segona se centrarà en la plaça i, per tant, permetrà recuperar la normalitat des del punt de vista circulatori. El mercat no sedentari dels dissabtes es continuarà celebrant tot aquest temps.

Més notícies de Sant Boi a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Urbanisme