Oficina de Suficiència Material

Sant Boi crea una oficina d’informació centrada en l’assessorament i tramitació d’ajudes i prestacions socials

La posada en marxa de l’Oficina de Suficiència Material s’inscriu en un nou model de funcionament dels Serveis Socials Municipals

Sant Boi crea una oficina d’informació centrada en l’assessorament i tramitació d’ajudes i prestacions socials
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Sant Boi (Baix Llobregat) ha posat en marxa l’Oficina de Suficiència Material. Aquest nou recurs municipal s’ha creat específicament per gestionar les ajudes i prestacions socials que es destinen a les famílies de la ciutat. La creació de l’Oficina de Suficiència Material, amb seu a Cal Ninyo, forma part d’un nou model de funcionament dels Serveis Socials de l’Ajuntament operatiu des del dia 6 d’abril.

Nou model dels Serveis Socials

Les necessitats generades per la pandèmia han fet avançar la reorganització dels serveis i els equips professionals d’atenció social que l’Ajuntament ja tenia prevista per continuar oferint aquest tipus de serveis a la ciutadania.

Un dels canvis més rellevants és la separació del procés de tramitació administrativa d’ajudes i prestacions socials (del qual ara s’ocupa la nova oficina), de les tasques professionals estrictament relacionades amb l’atenció social de proximitat a persones i famílies.

Notícies relacionades

Aquestes tasques inclouen l’atenció a situacions d’urgència social a càrrec dels Serveis Socials Bàsics, amb seu als centres de cada barri (Casal Cooperativa, L’Olivera, Can Massallera i La Gralla). I la seva feina es basa en accions de recolzament individual, grupal i comunitari, i es reforça amb l’aplicació de noves metodologies d’intervenció i amb l’ús de noves tecnologies.

Més notícies deSant Boi a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Ajuntaments