PARC SANITARI SANT JOAN DE DÉU

Els centres de salut mental de Sant Boi rebran formació per detectar casos d'abusos sexuals infantils

El Parc Sanitari Sant Joan de Déu posa en marxa un nou curs per prevenir, detectar i atendre casos d'abusos sexuals infantils

Els professionals alerten que continua sent un «tema tabú» i que al voltant d'un «20% de la població ha patit abusos sexuals durant la seva infància»

parc-sanitari

parc-sanitari

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Parc Sanitari Sant Joan de Déu i el Servei Català de la Salut, amb la col·laboració de la Fundació Vicki Bernadet, posen en funcionament un nou curs per treballar la prevenció, detecció i atenció de l’abús sexual infantil. Començarà el 13 d’octubre i s’allargarà durant un mes.

La iniciativa, sota el nom «Atenció als adults amb seqüeles psicològiques per abús sexual durant la infància», té com a finalitat millorar la qualitat de vida de les víctimes d’abusos.

La formació pretén dotar els psicòlegs dels centres de salut mental per a adults (CSMA) i dels centres de salut mental infantil i juvenil (CSMIJ) de competències en la detecció i atenció de l’abús sexual infantil.

També vol generar un espai entre els professionals de la salut mental per compartir el coneixement i les experiències clíniques.

«Un 20% de la població ha patit abusos sexuals»

El Parc Sanitari Sant Joan de Déu denuncia que continua sent un «tema tabú» i que al voltant d’un «20% de la població ha patit abusos sexuals durant la seva infància».

Notícies relacionades

El curs combinarà aspectes teòrics d’aquests camps amb l’aplicació practica, així com el debat i la reflexió sobre els temes tractats. 

Més notícies de Sant Boi en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Ajuntaments