PACTE DE CIUTAT

El ple municipal de Sant Boi s'aboca per impulsar un pacte social i econòmic de la ciutat post-Covid

El pacte vol abastar quatre grans àrees per fer front a la nova situació: la digitalització, la innovació, la sostenibilitat, i la salut i les cures

La iniciativa ha rebut el recolzament de tots els grups municipals i vol ser una eina de corresponsabilitat per lluitar contra les desigualtats

ayuntamiento-sant-boi

ayuntamiento-sant-boi

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ple municipal de Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat) ha aprovat per unanimitat el pacte de ciutat per a un nou impuls social i econòmic a la ciutat. Aquest document de consens formalitza la voluntat d’unir els esforços de tota la ciutat per combatre els efectes socials i econòmics de l’emergència sanitària, expliquen des del consistori.

El pacte de ciutat vol ser una eina de corresponsabilitat per lluitar contra les desigualtats que la pandèmia ha fet més profundes i facilitar que les personesfamíliescomerços i empreses de Sant Boi puguin refer els seus projectes en els pròxims mesos.

Digitalització, innovació, sostenibilitat, salut i cures

El document, aprovat amb els vots favorables de tot el consistori, identifica quatre camps d’actuació: la digitalització, la innovació, la sostenibilitat, i la salut i les cures.

El pròxim pas que ha de fer aquest consens municipalista és crear el grup promotor, que unirà representants  de tots els partits políticsagents socials i econòmicsentitats veïnals i membres de la comunitat acadèmica i científica.

Els diferents grups de treball sectorials i multidisciplinaris seran els encarregats de dotar el pacte de contingut a partir d’una metodologia d’agendes compartides.

Complicitat veïnal i aconseguir implicació d’altres institucions

A través de la web del consistori, els veïns de Sant Boi podran aportar les seves propostes, i un observatori de dades obertes servirà per analitzar l’impacte de la crisi a la localitat i la incidència de les mesures que s’adoptin durant els pròxims mesos.

Notícies relacionades

La proposta té l’esperança d’aconseguir la implicació d’altres administracions, com el Consell Comarcal del Baix Llobregat, la Diputació de Barcelona o la Generalitat de Catalunya. Amb aquest suport esperen poder, també, rebre recursos que ajudin a fer realitat els objectius d’aquest pacte, que ha generat tant consens.

Més notícies de Sant Boi en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA