CRISI SOCIAL DE LA COVID-19

La demanda d'aliments de la botiga solidària de Sant Boi augmenta fins a un 30% durant el confinament

El tercer tinent d'alcalde ha explicat que aquesta situació «no se soluciona d'un dia per l'altre» i que els recursos socials hauran d'augmentar

Molts dels voluntaris de la botiga van haver de deixar la feina, ja que eren població de risc, i això va fer canviar les dinàmiques de funcionament

Donacions del Banc d’Aliments. 

Donacions del Banc d’Aliments.  / EL PERIODICO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La botiga solidària de Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat) ha vist com, arran de la crisi de la Covid-19, augmenta la demanda d’aliments fins a un 30%. El tercer tinent d’alcalde, Juan Antonio Tamayo, va explicar durant el ple de juny com s’ha tirat la botiga endavant aquests mesos de confinament.

En la seva intervenció, Tamayo va agrair al voluntariat la feina realitzada durant aquests últims mesos i va destacar que «molts dels voluntaris van haver d’anar-se’n a casa», ja que eren població de risc. Això va fer canviar les dinàmiques del funcionament, ja que hi va haver una«disminució del voluntariat»i també perquè «les persones no podien accedir a la botiga», segons va relatar durant la intervenció de dijous passat.

Notícies relacionades

El creixement de la demanda de productes bàsics també s’ha vist acompanyat per un augment de la quantitat de voluntaris que donen suport a la botiga solidària, segons explica Sant Boi Diari.

Ara la botiga ja ha tornat obrir de manera presencial i alguns voluntaris han sigut cridats una altra vegada. El tercer tinent d’alcalde també ha manifestat que aquesta situació«no se soluciona d’un dia per l’altre» i que caldrà augmentar  les dotacions pressupostàries de l’àrea de serveis socials.