MOBILITAT SOSTENIBLE

Entra en vigor la nova normativa per a patinets i vehicles de mobilitat personal de Sant Boi

La nova ordenança prohibeix circular per voreres de menys de 4,5 metres d'ample i obliga aquests vehicles a circular per carrils bici o carrers per a vianants

En cas de carrers amb velocitat limitada a menys de 30 km/h, podran circular per la calçada, però hauran de fer-ho en qualsevol cas a un màxim de 25 km/h

ordenana-de-patinets

ordenana-de-patinets / Picasa

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest dijous entra en vigor la nova ordenança municipal que regula l’ús de patinets elèctrics i vehicles de mobilitat personal (VMP) a Sant Boi. La nova normativa prohibeix circular per les voreres de menys de 4,5 i obliga aquests vehicles a circular pels carrils bici o per carrers per a vianants.

En cas de circular per carrers amb velocitat limitada a menys de 30 km/h, els patinets elèctrics, bicicletes i VMPs podran circular per la calçada, compartint espai amb els vehicles de motor. Això sí, no podran superar en cap cas la seva velocitat màxima establerta de 25 km/h –els vehicles que la superen requereixen una autorització administrativa per circular.

La nova normativa es dirigeix doncs als vehicles de mobilitat personal que poden assolir velocitats d’entre 6 i 25 km/h i recull les recomanacions de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), avançant-se a la regulació general que ha de tramitar la Direcció General de Trànsit (DGT).  

Notícies relacionades

L’Ajuntament de Sant Boi ha recordat a més algunes de les normes bàsiques per a l’ús d’aquests vehicles, com l’obligatorietat de tenir mínim 16 anys, de viatjar una única persona i d’indiciar els canvis de trajectòria i frenada, així com la prohibició de circular sense llums de nit o d’utilitzar auriculars i mòbils.

Més notícies de Sant Boi a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA