LA FESTA A CASA

Sant Boi trasllada la seva Festa Major a les xarxes

Concerts en directe, un pregó teatralitzat, exposicions de cartells i fotos o una paella amb el xef Albert Mendiola són algunes de les propostes

Més de 50 santboians treballen en les tasques de producció i preparació dels espectacles virtuals, que se celebraran els dies 19 i 20 de maig

cartell-festa-major-sb

cartell-festa-major-sb

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Festa Major de Sant Boi es trasllada aquest any dels escenaris i els carrers a les xarxes socials i a les cases dels santboians. Donada la impossibilitat de celebrar la festivitat com és habitual a causa de la situació d’emergència sanitària, l’Ajuntament ha preparat una programació virtual alternativa per a aquest 19 i 20 de maig que inclou concerts ‘online’ i fins i tot un pregó teatralitzat, entre altres propostes.

Les entitats i la comunitat cultural s’han bolcat a la preparació d’aquesta Festa Major virtual i han configurat una programació que tindrà com a escenaris Instagram i Youtube. A més, a través de la pàgina web creada per a la festivitat es podran seguir la majoria de continguts culturals en directe, des del pregó inicial fins al piromusical final.

La programació inclou continguts tradicionals de la Festa Major, com concerts de música en directe amb Deker, Carmen Doraaá i Víctor Partido i un pregó teatralitzat a càrrec de Toni Juárez, que donarà inici a la festa aquest dimarts i al qual seguirà un cabaret i una sessió d’Horacio Punxadiscos i La Marquesa Dj.

Cuina ‘online’ amb Albert Mendiola

Més de 50 persones –totes santboianes, segons ha informat l’Ajuntament– treballen per realitzar les tasques de producció i els espectacles virtuals de la Festa Major 2020, que també deixarà espai a les propostes gastronòmiques amb la preparació d’una paella en directe amb el xef Albert Mendiola, acompanyat de Silvia Rodríguez al piano.

En la pàgina web s’habilitarà, a més, una exposició virtual de fotos antigues de la Festa Major, i, de la mà d’Iván Castro, es podrà fer un recorregut pels cartells de la celebració. Hi haurà, així mateix, propostes familiars, com espectacles de clown o tallers per realitzar en família, així com una narració de contes a càrrec de la Colla de Gaganets i Grallers de Sant Boi.

El piromusical virtual posarà punt final

El punt final a aquesta peculiar celebració el posarà un piromusical virtual, que recollirà imatges del final de festa pirotècnic de l’última Festa Major i estarà amenitzat per una banda sonora amb música de sis grups de Sant Boi: Chet, Deskartats, Ismael Clark, L’espiadimonis, Núria Pine i Laura del Pino.

Notícies relacionades

El programa, que pot consultar-se ‘online’, també inclou el Festival Internacional de Curtmetratges de Sant Boi, un documental sobre la Festa Major, un documental teatralitzat sobre la història del barri de Marianao, obres de microteatre, un cinefòrum i diverses ‘performances’ i danses tradicionals, entre altres propostes.  

Més notícies de Sant Boi en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Festes