FESTES LOCALS

La 21a Carxofada pretén connectar el passat agrícola de Sant Boi amb la innovació

El Mes de la Carxofa, un programa d'activitats i propostes vinculades al producte estrella de l'agricultura i la gastronomia local

presentaci-21a-carxofada-de-sant-boi

presentaci-21a-carxofada-de-sant-boi / cristina.diestro

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Dilluns passat, 9 de març, es va presentar la nova edició de la Carxofada de Sant Boi, que tindrà lloc el diumenge 29 de març com a punt culminant del Mes de la Carxofa. L’Ajuntament, la pagesia, els restaurants i els comerços promouen junts la carxofa del municipi del Baix Llobregat, un producte de proximitat «vinculat a la identitat local i en l’estratègia per construir una ciutat saludable i sostenible», expliquen des del consistori.

L’Associació Degusta Sant Boi  i l’Ajuntament són els encarregats d’organitzar la 21a Carxofada i el Mes de la Carxofa amb la col·laboració de la Cooperativa Agrària Santboiana.

3.000 persones van participar en la Carxofada de Sant Boi 2019 (el 45%, de fora de la ciutat). L’any passat, es van servir 1.600 menús degustació (8.000 tapes) i es van vendre 1.200 kg de carxofes.

Un menú gastronòmic

La Carxofada tindrà lloc a la rambla de Rafael Casanova i a la plaça de l’Ajuntament. El format serà el mateix de les últimes quatre edicions, protagonitzat per un menú gastronòmic amb cinc plats i unes postres dissenyats pels restaurants del col·lectiu Degusta. En aquesta ocasió, es cuinaran 1.800 degustacions (200 més que l’any passat).

Durant la jornada hi ha previstes diverses activitats festives per a adults i nens, com: una trobada de puntaires, un showcooking o un concurs de pintura i dibuix infantil, entre d’altres. Per la seva part, els hotels de Sant Boi tornen a sumar-se a la celebració oferint descomptes en els preus habituals la nit del dissabte 28 al diumenge 29.

Març, Mes de la Carxofa de Sant Boi

Una vintena de restaurants i bars de la ciutat participen en el Mes de la Carxofa i incorporen a les seves cartes una àmplia oferta de plats i tapes elaborats amb carxofes del Parc Agrari del Baix Llobregat.

Notícies relacionades

La programació inclou activitats culturals de teatre i música, showcookings els mercats i una escola de cuina saludable. A més, els comerços associats a Sant Boi Comerç organitzen a Instagram el concurs El millor aparador carxofer. Així, del 15 al 27 de març, els participants decoraran els aparadors amb motius de carxofa.

Més notícies de Sant Boi a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA