VIOLÈNCIA MASCLISTA

Sant Boi s'adhereix al protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns de lleure

L'alcaldessa, Lluïsa Moret, i el conseller d'Interior, Miquel Buch, han firmat el conveni d'adhesió

moret-y-buch

moret-y-buch

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alcaldessa, Lluïsa Moret, i el conseller d’Interior, Miquel Buch, van firmar aquest dilluns 10 de febrer el conveni d’adhesió de l’Ajuntament de Sant Boi al protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns de lleure de la Generalitat de Catalunya.

El conveni es formalitza per oferir una resposta coordinada a les situacions de violència per part de tots els agents que actuen al territori en relació amb la seguretat o amb el lleure. En aquest sentit, està prevista la formació de fins a 300 persones (policies locals, personal municipal, vigilants de seguretat privada i personal de control d’accés, entre d’altres) per a la detecció i prevenció de possibles casos de violència.

«Avui formalitzem aquest conveni de col·laboració», va afirmar l’alcaldessa Lluïsa Moret, «perquè la lluita contra les violències sexuals i contra totes les seves manifestacions és una causa que ha de comptar amb el compromís en un front comú de totes les administracions». Per la seva banda, el conseller d’Interior va explicar que el protocol «és un pas més en la col·laboració contra un element que ens avergonyeix com a societat».

Sancionar conductes més enllà del codi penal

El protocol, associat a la campanya informativa ‘No en passem ni una’, contempla que es puguin penalitzar conductes d’assetjament sexual no previstes en el codi penal, però que es consideren constitutives d’una infracció administrativa.

Notícies relacionades

Es podran visibilitzar així «violències masclistes que costen d’identificar i que sovint són normalitzades o invisibilitzades», destaquen des del consistori. Un altre objectiu és poder operar no només en espais de lleure públics, sinó també en entorns privats.

Més notícies de Sant Boi a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA