SALUT MENTAL

Investigadores del Parc Sanitari Sant Joan de Déu analitzen el paper del gènere en l'abordatge de la psicosi

Doctores del centre sanitari de Sant Boi organitzen la tercera edició de l''European Meeting on Women's Mental Health'

parc-sanitari

parc-sanitari

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Investigadores del Parc Sanitari Sant Joan de Déu de Sant Boi de Llobregat impulsen l’‘European Meeting on Women’s Mental Health’. En la tercera edició d’aquesta trobada, que tindrà lloc els dies 14 i 15 de maig a Barcelona, s’actualitzaran coneixements sobre l’impacte que té el gènere en l’abordatge de la psicosi.

La manera com homes i dones manifesten un trastorn psicòtic «està condicionada per una gran diversitat de factors com les hormones, la interacció dels gens, l’entorn o el medi ambient», expliquen des del Parc Sanitari.

La investigació disponible apunta que si la malaltia s’expressa de manera diferent en uns i altres, i la resposta al tractament també varia; els professionals «han de tenir en compte el gènere» en l’estratègia preventiva i terapèutica.

Optimitzar els tractaments en homes i dones

La investigació en matèria de gènere, dona i psicosi ha viscut avenços notables en les últimes dècades, donat l’interès que el tema ha despertat en la comunitat científica i per la possibilitat d’obrir noves vies en l’abordatge del que es considera un trastorn de salut mental greu.

Per compartir i actualitzar els coneixements entre els professionals, i de crear xarxes que permetin millorar el tractament de la psicosi, el Grup Català de Treball i Recerca en Dona i Salut Mental organitza aquesta tercera edició de l’‘European Meeting on Women’s Health’.

En aquesta cita, el Parc Sanitari Sant Joan de Déu estarà representat per les doctores Judith UsallSusana OchoaSara Arranz Mònica Autet, totes elles membres del comitè organitzador i científic del congrés i de l’Institut Català de Treball i Recerca en Dona i Salut Mental.

Psiquiatria, psicologia i neurociència

Notícies relacionades

El programa del ‘III European Meeting on Women’s Mental Health’ inclou simposis i conferències d’experts d’alt nivell en els camps de la psiquiatria, la psicologia i la neurociència.

Més notícies de Sant Boi a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA