MILLORS ESPAIS GASTRONÒMICS

El Marimorena de Sant Boi és escollit el millor restaurant del Baix Llobregat i l'Hospitalet

D'entre els més de 1.500 negocis del sector, la publicació recull els 50 restaurants que representen més de 20 ciutats de la comarca

premis-restaurants-baix

premis-restaurants-baix

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Cèntric Espai Cultural del Prat va acollir el 13 de gener la primera edició de la guia dels 50 millors restaurants del Baix Llobregat i l’Hospitalet, de la mà de l’Associació de Gastronomia i Turisme (AGT). La primera gala va acabar amb un podi encapçalat pel restaurant Marimorena (Sant Boi), d’Albert MendiolaMajor 36 (Gavà), de Manel Armengol, en segona posició, i Sucapà (l’Hospitalet), d’Edgar Sucarrats i Mireia Palau.

D’entre els més de 1.500 negocis del sector, la publicació recull els 50 restaurants que representen més de 20 ciutats del Baix Llobregat. Una classificació que ha sortit gràcies a les deliberacions i tastos d’«un jurat gastronòmic de primer nivell que els ha visitat durant tot l’any passat», expliquen des de l’organització.

Producte de proximitat

El projecte vol «escapar de propostes elitistes» i apostar per «una cuina arrelada al territori i que sigui accessible a totes les butxaques». La guia és fruit de dos anys de feina que van finalitzar amb la visita als restaurants de 10 persones de diferents àmbits que van analitzar les propostes gastronòmiques de 75 restaurants, d’entre els quals surt una classificació amb els 50 millors, que van rebre un reconeixement per la seva presència a la guia.

L’acte va comptar amb la presència de més de 10 alcaldes de la comarca, tinents d’alcalde, representants de la Diputació de Barcelona i l’Àrea Metropolitana, xefs de màxim prestigi i gastrònoms. La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, va tancar l’acte amb una reivindicació del paper de la pagesia i els productors de proximitat com a base de la gastronomia del nostre país.

Els municipis més premiats

El municipi que més restaurants aconsegueix col·locar entre els 50 millors és l’Hospitalet de Llobregat, amb un total de 8, i el segueixen Gavà i el Prat, tots dos amb 6. Diversos municipis empaten amb 4 restaurants a la llista, és el cas de: Sant Boi, Sant Feliu i Castelldefels.

Notícies relacionades

Amb una mica menys de presència queden Esplugues (3) i Viladecans (2). Les altres ciutats incloses en el rànquing es queden amb un únic restaurant a la llista.

Més notícies de GavàEspluguesSant BoiViladecans l’Hospitalet a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA