RECICLATGE

1.700 persones s'inscriuen en el projecte de recollida selectiva Reciclos de Sant Boi

L'aplicació utilitza la mecànica d'un joc a través del telèfon mòbil per «conscienciar la ciutadania» de cara a reciclar millor

projecte-reciclos-sant-boi

projecte-reciclos-sant-boi

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El projecte de recollida selectiva d’envasos Recicloses durà a terme a tota la ciutat de Sant Boi. Els resultats de la prova pilot, realitzada des de l’estiu del 2019 als barris de Marianao i Ciutat Cooperativa, «han permès ampliar l’abast de la col·laboració entre l’ajuntament i Ecoembes i estendre’l a tot el municipi», expliquen des del consistori.

Entre els mesos de juny i octubre, 1.700 persones s’han registrat com a usuàries de l’app, que utilitza la mecànica del joc a través del telèfon mòbil per «conscienciar la ciutadania» de cara a reciclar millor els envasos destinats al contenidor groc.

Les persones que fan correctament la recollida selectiva veuen reconegut el seu compromís amb uns punts anomenats ‘reciclos’ que es poden bescanviar per premis (amb sortejos setmanals i mensuals), per col·laborar amb Metges sense Fronteres o bé al barri amb la campanya ‘Cap nen sense joguina’.

Durant la prova pilot s’han generat fins al moment més de 38.000 ‘reciclos’, dels quals la ciutadania ja n’ha bescanviat més d’un 40%. El projecte local ‘Cap nen sense joguina’ ha rebut més de 2.700 ‘reciclos’.

Actes de difusió del projecte

Aquest mes de novembre es duran a terme dues accions informatives per seguir presentant el projecte Reciclos als diferents barris del municipi. El 22 de novembre, a la plaça d’Ernest Lluch (Camps Blancs), hi haurà de 16.30 a 20.00 hores un punt informatiu de Reciclos i tallers de reciclatge durant l’acte de celebració del Dia Internacional dels Drets de la Infància.

El 23 de novembre, a la plaça de la República (davant el parc de la Muntanyeta), es farà a les 11.00 hores un espectacle d’animació infantil a càrrec de La Residual. Hi haurà també un punt informatiu i tallers de les 10 a les 14 hores.

Un reconeixement per a Sant Boi

Entre el 2016 i el 2018 la quantitat d’envasos recollits per separat va augmentar en un 44%, al passar de 872 a 1.263 tones. A finals del 2016 es va canviar de manera integral el sistema de recollida de residus al municipi i es van substituir tots els contenidors.

Notícies relacionades

El projecte Reciclos és una iniciativa impulsada per Ecoembes, l’organització mediambiental que coordina el reciclatge d’envasos a tot el territori espanyol, i la Generalitat de Catalunya.

Més notícies de Sant Boi a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA