DESARTICULADA FA CINC ANYS

Els 16 membres dels Bloods de Sant Boi accepten una rebaixa de penes i eviten la presó

L'Audiència els ha condemnat a dos anys de presó substituïbles per multes de 7.200 euros i un curs de conscienciació sobre drogues

Estaven acusats de pertinença a grup criminal, narcotràfic i tinença il·lícita d'armes i s'enfrontaven a penes de 8 i 12 anys

foto 3545742

foto 3545742

2
Es llegeix en minuts
ACN

L’Audiència de Barcelona ha condemnat a penes de fins a dos anys de presó substituïbles per multes de 7.200 euros i un curs de conscienciació sobre drogues els 16 membres de la banda llatina Bloods de Sant Boi acusats de pertinença a grup criminal, narcotràfic i tinença il·lícita d’armes.

Els nois, que fins al març del 2014 formaven part de la banda junt amb altres membress’enfrontaven a penes de fins a vuit anys de presó, un d’ells de 12, però després de diverses negociacions han acceptat la rebaixa proposada per la fiscalia, vigent sempre que no cometin delictes en els pròxims tres anys i mig i cinc anys, respectivament.

Els acusats es dedicaven a cultivar marihuana que després venien a petits consumidors de la zona de Sant Boi, i en el moment de la seva detenció els Mossos van confiscar nombroses armes, milers d’euros en metàl·lic i importants quantitats de drogues. No tenien estructura jeràrquica clara i el seu objectiu era defensar la «cultura llatina» i controlar el seu territori.

Per a això, preparaven marihuana i haixix per vendre-la a petits consumidors, es reunien en una pista de bàsquet de la localitat, un pis ocupat per alguns d’ells i un altre domicili a Sant Boi, a més d’un local regentat per dos dels acusats, que eren parella. Algun dels joves també actuaven a l’Hospitalet i Vallirana.

Demanaven fins a 8 i 12 anys de presó

Després de mesos d’investigació, el març del 2014 els Mossos van fer diversos registres, durant els quals van trobar banderes del grup, codis i juraments de la banda, així com roba i complements amb els colors dels Bloods, droga, bàscules de precisió, diners en metàl·lic i nombrosos elements per conrear plantes, així com documents per anotar vendes, pistoles i escopetes, munició, un revòlver i un bat amb claus, entre altres objectes.

També se’ls van decomissar diversos cotxes que utilitzaven per vendre la droga. En total, es van intervenir 3,1 kg de marihuana preparats per a la seva venda valorats en 14.300 euros, a més de plantes per valor d’11.550 euros i 54 grams de cocaïna (uns 3.000 euros).

Per tot això, la fiscalia demanava penes de vuit anys de presó per a tots i una multa de 51.7000 euros excepte per a un d’ells, acusat de traficar amb cocaïna, per a qui demanava 12 anys de presó i 61.671 euros de multa. Alguns van entrar en presó preventiva entre el març i l’octubre del 2014, i entre els 16 acusats ara hi ha 13 homes i tres dones d’entre 18 i 33 anys procedents de Colòmbia, la República Dominicana, Badajoz i França, entre d’altres.

Mort d’un noi a Cornellà 

Estava previst que el judici durés dues sessions, però amb la conformitat aconseguida ja no se celebraran. D’altra banda, el 2016, el Tribunal Suprem va confirmar la condemna a 15 anys de presó per a un dels membres de la banda per la mort a ganivetades d’un membre dels Latin Kings el juny del 2012 a la zona de lleure de Femades, a Cornellà, després d’una baralla multitudinària.

Notícies relacionades

El noi va al·legar que, tot i que es trobava al lloc dels fets, no estava provat que fos ell qui matés la víctima, però el Suprem va assenyalar que és «irrellevant» conèixer el portador de l’arma homicida, ja que tots els actors de l’agressió «van actuar de mutu acord i amb la voluntat de causar la mort del noi», cosa que fa que el crim sigui imputable «a tots ells».

Més notícies de Sant Boi en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA 

Temes:

Drogues