ART PER CONSCIENCIAR

Art urbà per eliminar els prejudicis sobre la salut mental a Sant Boi

Un mural a Cal Perruca contra l'estigma que envolta les malalties mentals és l'avantsala a una intervenció més ambiciosa a l'hospital Benito Menni

La iniciativa s'emmarca en el projecte europeu per a joves ArtTaboo, que l'any passat va omplir de color les parets del Parc Sanitari Sant Joan de Déu

mural-cal-perruca

mural-cal-perruca / Picasa

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

“Aspirem els prejudicis” és el missatge que presideix el mural pintat al’edifici de Cal Perruca, a la plaça de l’Ajuntament de Sant Boi, per denunciar els prejudicis existents en la societat en relació amb la salut mental.

Una iniciativa que s’emmarca en el projecte europeu juvenil ArtTabooal qual la ciutat ja es va sumar l’any passat omplint les parets del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, i que és una avantsala de la nova intervenció artística que es prepara per al mes de juliol al mur de l’Hospital Benito Menni.

Sant Boi, ciutat molt vinculada a la salut mental a través d’aquests centres que allotja des de fa dècades, vol reafirmar així el seu compromís amb la lluita contra elsestigmes que arrosseguen aquestes malalties, vinculant, a més, aquells que més poden ajudar a revertir-lo: els joves.

Ells són els protagonistes d’aquest projecte d’Erasmus+, que tornarà a unir equips de nois i noies de diferents països europeus –Suècia, Romania, Xipre i Holanda–, que conviuran dins de l’espai hospitalari amb joves de Sant Boi durant la realització del projecte.

La prèvia a una gran intervenció

El mural pintat a Cal Perruca és, doncs, un aperitiu al que es pintarà el mes que ve, i convida els transeünts a fer desaparèixer (a aspirar) els múltiples apel·latius despectius que encara s’utilitzen per referir-se a les persones que pateixen alguna malaltia o trastorn mental.

Del mural surt una línia pintada a terra que condueix des de la plaça del consistori fins al mur del centre Benito Menni, que acollirà al juliol un projecte més ambiciós de street art que insistirà en la necessitat de fer visibles i eliminar els prejudicis.

Notícies relacionades

Amb les diferents intervencions artístiques que s’han dut a terme en el municipi, Sant Boi vol apostar per l’art urbà com a eina transformadora que, alhora, permet millorar l’espai públic, impulsa la creació artística local i estimula la participació entre els més joves.

notícies de Sant Boi