CULTURA DE L'EMPRENEDORIA A LES AULES

Un projecte de recolzament a persones amb malalties genètiques guanya el primer Sant Boi Talent

Més un centenar d'alumnes han participat en la primera edició d'aquest concurs dedicat a fomentar els valors de l'emprenedoria entre els estudiants

Els guanyadors, alumnes de l'escola Sant Josep, viatjaran cinc dies a Sillicon Valley per visitar la seu de grans empreses com ara Google, Facebook i la NASA

sant-boi-talent-np

sant-boi-talent-np

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un projecte dedicat a donar recolzament a les persones amb malalties genètiques, principalment minoritàries, ha resultat el guanyador de la primera edició del Sant Boi Talent, un concurs dedicat a fomentar entre els estudiants els valors de l’emprenedoria que ha comptat en la seva estrena amb la participació de 116 alumnes, que han presentat un total de 58 projectes.

Tots ells van passar per un procés d’avaluació, després del qual van resultar escollits com a finalistes 16 equips, constituïts per 32 alumnes de la ciutat i reunits dilluns passat a Can Massallera en una entrega de premis que va servir per posar punt final a quatre mesos de feina.

El projecte escollit com a guanyador va ser ‘Genetics’, presentat per Luis Chen i Marc Hernica, alumnes de l’escola Sant Josep, que han desenvolupat una aplicació associada a una pulsera per donar suport a persones que tenen malalties genètiques, especialment minoritàries, amb l’ajuda del seu mentor Antonio Rodríguez, de Carhaus.

Els guardonats amb el primer premi viatjaran cinc dies a Sillicon Valley amb un programa que els portarà a visitar les empreses més importants de sectors innovadors com ara Google, la NASA, Facebook i la Universitat de Standford.

Unes ulleres intel·ligents per a invidents, segon premi

Per la seva banda, els guanyadors del segon premi, Judit García i Isaac Espina, alumnes també de l’escola Sant Josep, visitaran els centres d’emprenedoria i la seu de reconegudes empreses en un viatge a Brussel·les, gràcies al seu projecte ‘Blindglass’, mentoritzat per Albert Nadal, de BMW Barcelona Premium.

La seva idea consisteix en la creació d’unes ulleres intel·ligents per a persones invidents que incorporen uns sensors ultrasònics per detectar els objectes que envolten la persona que les porta i que es poden connectar a plataformes amb funció GPS.

La tercera posició, per a l’Institut Marianao

A més, en la ceremònia de dilluns es va guardonar també, amb un tercer premi, María Chicón i Marc Gabernet, de l’Institut Marianao, que van presentar el seu projecte Baggage Search, un dispositiu per a equipatge amb un xip incorporat perquè els usuaris puguin geolocalitzar a tota hora les seves pertinences.

Els premiats, que van tenir com a mentor Albert Mile, de BigMat Garro van ser obsequiats amb el Barcelona Enterpreneur Day, un programa de visites als principals punts de l’ecosistema empresarial i emprenedor de Barcelona.

Notícies relacionades

Un total de 16 empreses de la ciutat han participat en aquesta primera edició del concurs, creat i dirigit per Talent Factory i impulsat pel consistori santboià.

Més notícies de Sant Boi en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Emprenedors