REDUIR EL CONSUM DE FÀRMACS

Sant Boi acull una prova pilot de prescripció social per reduir la medicalització

El projecte identificarà els recursos comunitaris presents en el territori per millorar la salut i el benestar personal sense recórrer a medicaments

La iniciativa pretén reduir la prescripció de fàrmacs i fomentar solucions alternatives com l'activitat física, trobades grupals o tallers

Gimnàs 8 Un grup de dones realitzen exercicis físics per combatre els efectes de la malaltia.

Gimnàs 8 Un grup de dones realitzen exercicis físics per combatre els efectes de la malaltia. / MARC CASALS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un projecte pilot assajarà a Sant Boi de Llobregat la fórmula de la prescripció social (PrS),és a dir, la recomanació d’actius comunitaris de salut (recursos no clínics) alternatius als fàrmacs per reduir la presa de medicaments quan aquests no siguin estrictament necessaris.

La iniciativa, presentada aquest divendres en un acte celebrat a La Gralla, pretén disminuir la prescripció de fàrmacs per part dels equips professionals d’atenció primària en els casos en què es puguin substituir o complementar per actius de salut.

Uns actius que són recursos comunitaris no sanitaris, però que poden ajudar a millorar la salut i el benestar físic, emocional i mental de les persones, com per exemple activitats físiques, trobades grupals, classes de ball o de manualitats.

La iniciativa està especialment pensada per prevenir casos d’aïllament social i combatre la solitud –especialment en persones grans–, el sedentarisme il’ansietat. A més, es considera una bona eina per prevenir les fases inicials de diverses afeccions i malalties, com la diabetis, la hipertensió o el colesterol.

Camps Blancs i Casablanca, primer escenari

La prova pilot es realitzarà als barris de Camps Blancs i Casablanca i s’estendrà més endavant a altres zones de la ciutat. El projecte, impulsat per l’ajuntament, comptarà amb la implicació activa del CAP Camps Blancs, centre de referència dels dos districtes.

També hi participen l’Agència de Salut Pública de Catalunya i una vintena d’entitats del territori, que es transformaran en agents de salut mitjançant els seus recursos i activitats.

Notícies relacionades

El primer pas de la prova pilot consistirà a elaborar, de manera coordinada, un mapa d’actius que reculli i reforci les activitats i els recursos saludables existents en el territori, que podran ser utilitzats com a eines de prescripció social.

Més notícies de Sant Boi en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Medicaments