RECICLATGE I CREATIVITAT

Sant Boi impulsa la creació d'una línia de roba a partir de peces donades pels veïns

El barri de Ciutat Cooperativa i Molí Nou és l'escenari d'aquesta iniciativa, que encarna els valors del 'fes-ho tu mateix' i del consum sostenible

outfitters-coope

outfitters-coope / cristina.diestro

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Fomentar la creativitat, promoure la reutilització i afavorir la cohesió veïnal són alguns dels objectius que persegueix el projecte ‘Outfitters Coope’, una iniciativa impulsada a Sant Boi que pretén confeccionar una línia de roba a partir de peces recuperades dels veïns del barri de Ciutat Cooperativa i Molí Nou.

Amb aquest projecte, desenvolupat en el marc del programa ‘Cultura als barris’, el municipi se suma a la moda del ‘Do it yourself’ (DIY), o el que és el mateix, el ‘fes-ho tu mateix’, recuperant una tradició, la costura, molt arrelada a aquest districte, en el qual se celebra un popular mercat setmanal i en el qual hi ha tradició de dones costureres.

La iniciativa, presentada aquest dimecres al Casal del barri, vol servir, a més, per reflexionar sobre el consum sostenible, el reciclatge i el valor de l’ofici artesà complementat amb la innovació. En aquest sentit, es vol recuperar aquesta tradició des d’una perspectiva jove i actual.

La roba com a reflex de la identitat

Els dilluns i dimarts de març i l’abril, el Casal de Cooperativa serà l’escenari d’‘Outfitters Coope’, que treballarà en la confecció d’aquesta línia de peces i que entén la roba com un element identitari individual, però també col·lectiu de la ciutadania santboiana.

Així, i a partir de les aportacions dels veïns, la trentena de veïnes del barri que formen part del taller de costura de l’associació de dones Esclat elaboraran diferents ‘outfits’ (conjunts) que es recolliran en una sessió de fotos, en una revista, una exposició i una campanya a les xarxes socials.

Notícies relacionades

El projecte compta, a més, amb la participació de les artistes i dissenyadores santboianes Carmen Doora, cantant i dissenyadora; Laura del Valle, artista plàstica i audiovisual; i Berta Ros, il·lustradora.

Més notícies de Sant Boi en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Moda