PROJECTE PARALITZAT

Foment es compromet a adjudicar les obres de la variant de la C-245 de Sant Boi el 2020

El ministeri s'ha compromès a acabar abans de final d'any el projecte d'acabament de les obres i a adjudicar-les l'any que ve

Els treballs, que es van iniciar el 2009 però han patit múltiples interrupcions, permetran connectar el cinturó del Litoral amb l'autopista C-32

reuni-ministeri-de-foment

reuni-ministeri-de-foment

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Ministeri de Foment s’ha compromès a comptar abans de final d’any amb el projecte d’acabament de les obres de la variant de la carretera comarcal C-245, amb l’objectiu d’adjudicar l’execució dels treballs al llarg de 2020.

Així l’hi va traslladar dilluns passat el secretari general d’Infraestructures, José Javier Izquierdo, als alcaldes i representants dels municipis afectats –Sant Boi, Santa Coloma de Cervelló, Sant Vicenç dels Horts i Torrelles de Llobregat–, en una reunió feta a Madrid a la qual també va assistir Vicenç Izquierdo, gerent d’infraestructures viàries de la diputació.

L’actuació, que permetrà connectar el cinturó del Litoral amb l’autopista C-32, és una reivindicació històrica del territori, especialment de Sant Boi, localitat que espera millorar notablement la seva mobilitat gràcies a aquesta actuació, sobretot en els accessos i sortides del municipi.

Les obres, que haurien d’haver començat el 1992, es van iniciar finalment el 2009 amb l’objectiu d’acabar-les el 2012, però han patit des d’aleshores múltiples interrupcions i ajornaments. L’última el 2017, quan l’empresa concessionària, Isolux-Corsán, va entrar en preconcurs de creditors. 

Acord entre Diputació i Generalitat

En la mateixa reunió, el responsable ministerial va manifestar la intenció de firmar de manera immediata un protocol de col·laboració entre Foment i la Diputació de Barcelona per dur a terme, de manera conjunta, el desdoblament del ramal de connexió entre la BV-2002 i l’autovia A2.

També es va comprometre a executar conjuntament la millora de la rotonda de Sant Vicenç dels Horts que connecta la BV-2002 amb la A2 i la B23, la coneguda com a ‘rotonda de les Ovelles’. Aquestes dues actuacions, que s’haurien d’haver fet una vegada acabades les obres de la variant, reduiran el col·lapse de la rotonda i els accessos a autovia i autopista en hores punta i milloraran la mobilitat dels veïns.

Notícies relacionades

El protocol recollirà que la diputació s’encarregarà del projecte executiu de l’ampliació de la rotonda i el desdoblament del vial de connexió, així com de la licitació, adjudicació i execució de les obres, mentre que el ministeri aportarà els recursos per a l’execució de l’obra en els trams que són de la seva titularitat.

Més notícies de Sant Boi en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Carreteres