PROMOCIÓ DELS DRETS HUMANS

Sant Boi reuneix el testimoni d'activistes que han deixat empremta a la ciutat

El projecte audiovisual 'STBoiAct' està dedicat a difondre la història i la lluita de diversos defensors dels drets humans vinculats al municipi

Coincidint amb el Dia Mundial de la Justícia Social s'ha llançat el quart vídeo de la campanya, protagonitzat per l'activista Ana Ara Sorribas

videoclip

videoclip

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Coincidint amb la commemoració del Dia Mundial de la Justícia Social, aquest 20 de febrer s’ha llançat a Sant Boi el quart dels clips que integren el projecte ‘STBoiAct, Audiovisuals per a una Cooperació Transformadora’, una iniciativa de càpsules audiovisuals de poc més d’un minut que recullen el testimoni i la lluita de diversos activistes que han passat per la ciutat.

La protagonista d’aquest quart vídeo és Ana Ara Sorribas, integrant del Col·lectiu de Dones de Matagalpa de Nicaragua, amb el qual el consistori santboià col·labora en un projecte d’autoconstrucció d’edificis, dirigit especialment a dones joves, que recupera tècniques i materials locals per construir una biblioteca per a la comunitat.

En el vídeo, l’activista reflexiona sobre el concepte de justícia social i la seva essència, importància i necessitat avui dia, aprofitant la seva visita a la ciutat per participar en una sessió de debat sobre la situació del país. La seva reflexió dona continuïtat a una sèrie d’audiovisuals que es va començar a posar en marxa ja fa uns quants mesos.

El primer d’ells, llançat el mes de novembre passat en commemoració del Dia de la Solidaritat amb el Poble Palestí, va estar protagonitzat per l’activista palestina Manal Tamimi, que va visitar la ciutat per participar en la inauguració del Barrejant 2018 i en la 7a edició del projecte de Ciutats Defensores dels Drets Humans.

El van seguir dos més; un en homenatge al Dia dels Drets Humans i protagonitzat pel president de la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat, Miguel Pajares, i un altre amb motiu del Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust, protagonitzat pel santboià Isidoro Teruel, secretari de l’Associació Amical de Mauthausen.

Posar de relleu l’activisme

Amb la campanya STBoiAct!, la ciutat vol donar visibilitat a les resistències transformadores de tot el món i donar a conèixer les històries d’aquestes persones defensores dels drets humans, posant de relleu el seu vincle amb Sant Boi, així com generar espais de solidaritat i compromís.

Notícies relacionades

Cada càpsula audiovisual es llança en el context de la commemoració d’un dia internacional i es vincula, a més, a algun dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que conformen l’Agenda 2030 europea i que serveixen de guia de les polítiques i les accions de cooperació i solidaritat que es realitzen des del municipi.

Més notícies de Sant Boi a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Drets humans