MILLORA D'ESPAIS VERDS

La Diputació elabora un pla per millorar el verd urbà de Sant Boi

Es tracta d'una eina de planificació i gestió per millorar la jardineria pública i ampliar-la durant els pròxims 15 anys

st boi llob verd alta

st boi llob verd alta

1
Es llegeix en minuts

La Diputació de Barcelona ha elaborat el Pla director de verd urbà de Sant Boi, una eina de planificació, manteniment i gestió dels espais verds urbans i de l’arbratge viari, l’objectiu dels quals és millorar la jardineria pública, del municipi.

El treball, que ha sigut entregat ja a l’Ajuntament, permet conèixer l’estat i les possibilitats dels diferents espais verds existents i la idoneïtat de les espècies al municipi, alhora que estructura la seva gestió perquè sigui més eficient.

Segons l’estudi, el municipi disposa de 14.132 arbres, dels quals 7.643 són arbratge viari, a més de 109 espais verds urbans, gairebé la meitat parcs, i de 49 hectàrees d’espais verds qualificats com a urbans però que estan sense mantenir i no són accessibles.

Tot i que el treball conclou que el municipi gestiona activament el seu verd urbà, ha detectat un potencial de millora en diferents aspectes i ha proposat tres línies d’actuació per organitzar el servei, donar qualitat als espais i ampliar el verd existent.

Organitzar, millorar i ampliar el verd

En la primera línia, proposa una reorganització dels equips, la utilització i el manteniment del sistema d’informació geogràfic per ajustar els nivells de manteniment en funció de l’espai i incrementar la formació del personal i la comunicació amb la ciutadania.

Per millorar la qualitat del verd ja existent, proposa adaptar-lo a cada espai i aprofitar la seva potencialitat al màxim, simplificant així les tasques de manteniment. Per a l’últim aspecte, planteja la possibilitat de buscar nous espais i crear nous eixos verds al municipi.

Notícies relacionades

El document desenvolupa cadascuna d’aquestes línies amb descripcions detallades, i inclou, a més, una proposta per a cada un dels espais existents, establint nivells de prioritat i fent una estimació econòmica de les actuacions distribuint-les en un termini de 15 anys.

Més notícies de Sant Boi en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA