CINE LOCAL

Els cines de Sant Boi aposten per la versió original, els documentals temàtics i les produccions locals

Les sales de Can Castellet acolliran a partir del mes que ve un cicle de projeccions d'art i visites guiades i aspiren a convertir-se en subseu del Festival Filmets

Els cines presenten aquest dijous la pel·lícula "La camiseta" del santboià José Luís López, en línia amb el desig de la nova gestora d'impulsar la creació local

cinemes-1

cinemes-1

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els cines Can Castellet de Sant Boi van iniciar al desembre una nova etapa de la mà de la nova empresa gestora, Benecé Produccions, amb diverses iniciatives noves, entre les quals destaquen la projecció de pel·lícules en versió original, els cicles de documentals temàtics, a més d’una baixada de preu a les entrades.

Algunes ja s’estan duent a temre en aquestes sales, com les projeccions en V.O.S.E., que s’ofereixen en l’última sessió dels dimarts i els diumenges, o les rebaixes en el preu de les sessions. D’altres s’introduiran pròximament, com el cicle de documentals d’art, que s’estrenarà al febrer.

Es farà amb un audiovisual dedicat a la vida i obra de Van Gogh, pintor que donarà el tret de sortida a una programació que repassarà la trajectòria de grans noms internacionals, i els mesos següents es presentaran documentals sobre Degas, Picasso, Leonardo da Vinci, Klimt i Rembrandt.

A més, i amb l’objectiu de convertir l’equipament en un cine de referència en l’àmbit metropolità, la propietat està treballant per convertir-lo en subseu del Festival Filmets de curtmetratges, que se celebra cada any a Badalona, així com en la creació d’un festival de cine sobre la ment humana.

D’altra banda, el mes que ve incorporarà en la programació una sèrie de visites guiades per les instal·lacions, perquè el públic pugui conèixer com funciona el cine per dins i conegui tots els mecanismes que permeten i fan realitat la projecció d’un film.

Espai de difusió de creacions locals

Els cines de Sant Boi volen, a més, donar un impuls al cine d’autor i a la creació audiovisual local, per això s’han mostrat oberts a acollir iniciatives impulsades pels col·lectius i entitats de la ciutat i a col·laborar en projectes amb els realitzadors locals.

En aquesta línia, aquest dijous 24 de gener acollirà l’estrena de ‘La camiseta’,el nou film del realitzador de la ciutat José Luís López, que explica la història d’una persona inestable i tancada en si mateixa que comença una nova vida en què Magdalena, una dona gran, tindrà un paper decisiu.

La ira, el dolor, l’abandonament i les etiquetes i clixés socials són només alguns dels pilars d’aquesta producció, rodada a Sant Boi i Viladecans, que ha sigut seleccionada en una desena de certàmens internacionals i va guanyar el premi a millor direcció a l’Indian Cine Film Festival 2018.

Notícies relacionades

José Luis López, autor també del curtmetratge local ‘Mi amigo Naïm’, realitzador de cine i creatiu publicitari, és, a més, director de la revista ‘Carakter’ i ha sigut nomenat recentment membre de l’Acadèmia de Cinema Català.  

Més notícies de Sant Boi a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Cinemes