INICIATIVA CONJUNTA

Sant Boi, Gavà, Viladecans i el Prat s'uneixen per impulsar l'economia circular al Delta del Llobregat

Els quatre municipis formen part del 'Programa Ecoindústria', dedicat a millorar la competitivitat de la zona, apostant per l'aprofitament de recursos

gav

gav

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Sant Boi acollirà el pròxim 20 de novembre la jornada ‘Ecoindústria: L’economia circular al Delta del Llobregat’,que servirà per presentar el projecte del mateix nom desenvolupat de manera conjunta pels ajuntaments de Sant Boi, Viladecans, Gavà i el Prat.

Mitjançant el ‘Programa Ecoindústria’ d’economia circular, els quatre consistoris del Baix Llobregat s’han proposat contribuir a millorar la competitivitat de la zona, aprofitar els recursos al màxim i reduir els efectes negatius sobre el medi ambient i la societat.

L’objectiu principal del projecte és transformar el model productiu del territori invertint l’actual model lineal de producció, basat a fabricar-utilitzar-llençar sense preveure l’esgotament de recursos, per un model de reaprofitament de recursos.

Així, es pretén optimitzar l’energia, fluids i recursos ociosos (no utilitzats) del territori i apostar per la reutilització, la reducció i el reciclatge, contribuint a millorar la qualitat laboral i de vida de la ciutadania.

Aquests són els pilars que sustenten el concepte d’economia circular, un model regeneratiu que inclou tant l’àmbit mediambiental com l’econòmic i social i pel qual estan apostant cada vegada més consistoris.

Compartir bones pràctiques

Gavà, un dels participants del programa, ja ha dut a termealtres iniciatives relacionades amb el foment d’aquest nou model econòmic, com la creació d’un servei gratuït d’assessorament energètic per a empreses o la integració de la ciutat a la plataforma d’economia circular desenvolupada per l’AMB.

A més, la localitat va acollir el mes de febrer passat un debat que va reunir diversos representants de municipis de tot Espanya per donar a conèixer i compartir experiències en aquest àmbit.

Precisament per a això, per compartir exemples de projectes desenvolupats a escala local i empresarial, es pretén que serveixi la jornada de dimarts vinent, que comptarà així mateix amb una taula rodona de bones pràctiques empresarials en l’àmbit de l’economia circular.

Jornada de debat

La jornada s’iniciarà amb una benvinguda a càrrec de representants institucionals dels diferents consistoris, sent José A. Carcelén el portaveu de l’Ajuntament de Sant Boi, Marta Mayordomo en representació del Prat, Elena Alarcón de Viladecans i Jordi Tort de l’Ajuntament de Gavà.

A ells els seguirà la ponència ‘¿Què és l’economia circular? Ecoindústria al Delta del Llobregat’, a càrrec de l’empresa especialitzada en sostenibilitat LAVOLA.

Més tard, el Gerent de l’Àrea de Projectes d’R+D i innovació de la Unitat d’Innovació Empresariald’ACCIÓ  presentarà el ‘mapa d’instruments de finançament per a projectes empresarials sobre Economia Circular’, amb exemples com Nuclis o Horizon 2020.

Notícies relacionades

La programació es pot consultar ‘online’ i les inscripcions a l’acte, que es realitzarà a l’edifici de Centre de Serveis de Sant Boi, es poden fer a través del formulari habilitat per l’organització.

Més notícies de Sant Boi en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA