BARREJANT 2018

Sant Boi se cita amb la solidaritat en una nova edició del 'Barrejant'

Sota el lema 'Per la igualtat' la ciutat organitza del 3 al 7 d'octubre la 23a edició d'aquesta trobada solidària

La trobada solidària ’Barrejant’ en una imatge d’arxiu

La trobada solidària ’Barrejant’ en una imatge d’arxiu / Ajuntament Sant Boi

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Del 3 al 7 d’octubre, Sant Boi tornarà a lluir la seva faceta més solidària amb l’organització del  ‘Barrejant’ 2018, una trobada solidària que s’organitza per vint-i-tresena vegada a la ciutat sota el lema ‘Per la igualtat’ i que tindrà com a protagonistes la poesia, la dansa i la música.

Així, i amb l’ànim de potenciar la cultura com a eina de transformació social, diverses activitats artístiques, xerrades, tallers i taules rodones tornaran a donar-se cita a Cal Ninyo, Can Massallera, la Plaça Teresa Valls i Diví i el Casal de Barri de Marianao, principals escenaris d’aquesta trobada dedicada a fomentar la cooperació i l’esperit solidari.

El programa d’activitats s’iniciarà dimecres 3 d’octubre amb la projecció dels documentals ‘Samba: un nombre robado’, dirigit per Mariano Agudo, i ‘Próxima parada, Huelva’, de Verónica Frenzel, Leonor Jiménez i Claudia Prat, seguides d’un col·loqui que comptarà amb la participació del senegalès Spitou Mendy, defensor dels drets socials i laborals de les persones migrants treballadores a Andalusia.

La participació de Mendy s’emmarca en el projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans, que coincideix precisament amb la celebració del 'Barrejant' 2018. La iniciativa, impulsada per l’Ajuntament de Sant Boi, portarà vuit defensors dels drets humans de tot el món a visitar diversos municipis catalans per donar a conèixer la seva tasca i a participar en altres programes solidaris de la zona, com ara la Mostra GavàMón.  

En aquesta línia, durant les jornades del 'Barrejant' també visitaran Sant Boi Margarita Pineda, defensora del medi ambient i els drets de les minories ètniques i nacionals a Honduras, Janahuy Paredes, activista mexicana en defensa de les persones desaparegudes al país, l’advocat rohingya Tun Khin i l’activista palestina Manal Tamimi.

Esperit solidari

Durant cinc dies, els assistents podran disfrutar, a més, d’espectacles com ‘La palabra: exilio del exilio. Maria Mercè Marçal’, protagonitzat per l’actriu Mercè Sampietro i el músic Eduard Iniesta, així com de la mostra de dansa ‘The Cover’, a càrrec de la companyia Migrodanza, o les actuacions dels grups Mixturas, Big Basket Beat Barcelona, La Banda Morisca o els santboians Chet.

La programació aposta a més per treure l’art al carrer amb la peça ‘Timeu 18’, feta expressament per al ‘Barrejant 2018’ per Gara Basilio, el grafiti de Daniel Fernández pintat al mur del carrer Maria Girona o la instal·lació ‘Privilegis’ de l’artista de Sant Boi Laura del Valle.

La trobada vol animar a més la participació de públic de totes les edats, motiu pel qual s’organitzaran també activitats familiars com ara contacontes, tallers, ludoteques o espectacles infantils.

Notícies relacionades

Amb l’objectiu de conscienciar sobre el consum conscient, responsable i crític, el ‘Barrejant’ d’aquest any inclourà de nou el mercat solidari de segona mà i un espai gastronòmic amb menjar saludable, ecològic i de comerç just. A més, es podran adquirir motxilles fabricades a l’Índia amb cotó ecològic i produïdes de manera socialment responsable com a record de l’acte.

Més notícies de Sant Boi en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA