25 ANYS DE BIBLIOTECA

La Biblioteca M. Aurèlia Capmany de Sant Boi celebra el seu 25è aniversari

La ciutat acollirà diverses activitats per celebrar l'aniversari de l'equipament municipal, que coincideix amb el centenari del naixement de l'escriptora

sala-infantil

sala-infantil

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest any 2018 la Biblioteca M. Aurèlia Capmany de Sant Boi celebra el seu 25è aniversari coincidint, a més, amb el centenari del naixement de l’escriptora que li dona nom, Maria Aurèlia Capmany (Barcelona, 1918-1991), motiu pel qual la ciutat ha acollit i acollirà diverses activitats dedicades a commemorar els dos fets.

Entre les propostes, s’inclouen dues exposicions i diversos actes, que es reprendran aquest divendres 21 de setembre amb l’espectacle ‘Carme Sansa diu i canta Maria Aurèlia Capmany’,en què l’actriu Carme Sansa interpretarà narracions breus i cançons acompanyada a l’acordió per Jaume Mallofré.

Textos concebuts per divertir i provocar, però també per fer reflexionar el públic sobre temes candents de la societat i que Campany va traslladar a les seves obres de novel·la i teatre. Un diàleg crític que apel·larà a les emocions i que tindrà lloc a partir de les 19 h a la biblioteca municipal.

A més, l’espai acull des del mes de maig passat la mostra ‘Maria Aurèlia Capmany. Dona, escriptora i ciutadana’, que ha reprès aquest mes de setembre i que s’allargarà fins al dia 28 d’aquest mes.

L’exposició, impulsada per la Fundació Maria Aurèlia Capmany, fa un repàs per la vida i les diferents facetes de l’autora i la situa alhora en la història política d’aquells anys, en els quals va presenciar grans esdeveniments i etapes de la història recent del país.

Per la seva banda, la mostra '25 anys amb tu. Biblioteca Maria Aurèlia Capmany’, fa un repàs per la història de la biblioteca des de la seva inauguració, el 1993, fins a l’actualitat. Una retrospectiva que pretén ser un viatge a través d’alguns dels moments més destacats de l’equipament, que es podrà veure fins al proper 3 d’octubre.

A més d’aquestes activitats i les que ja s’han dut a terme, el 28 de setembre a les 18h és programada una sessió especial commemorativa de L’Hora del Conte, que inclourà contes escrits per Capmany.

25 anys de BMAC

La Biblioteca Maria Aurèlia Capmany es va inaugurar l’11 de setembre de 1993 en el marc d’una remodelació urbanística de l’entorn. Des d’aleshores, l’equipament municipal ha sigut un motor cultural de gran importància per al barri, a més de suposar un homenatge a l’escriptora catalana.

Notícies relacionades

Més encara aquest any, en el qual es commemora el centenari del seu naixement, una efemèride que ha portat la Generalitat a declarar el 2018 com l’Any Maria Aurèlia Capmany que, comissionat per Marta Nadal, promou l’organització d’activitats commemoratives a tot el territori durant tot aquest any.  

Més notícies de Sant Boi en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA