DUEL D'HONOR

La UE Santboiana disputarà contra el FC Barcelona la Supercopa Catalana Vueling

El pròxim 8 de setembre, els dos únics equips catalans de Divisió d'Honor oferiran el primer derbi català del curs

ue-santboiana

ue-santboiana

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La UE Santboiana lluitarà aquest cap de setmana per aconseguir la Supercopa Catalana Vueling en el primer derbi català del curs contra el FC Barcelona, que es disputarà el 8 de setembre a les 12 h al camp del Garrotxa RC (Olot) i que serà el plat estrella de la pretemporada.

Es tracta de la primera edició d’aquest format de Supercopa Catalana, que enfrontarà els dos únics equips catalans de la Divisió d’Honor i que servirà als de Ricardo ‘Maño’ Marinena per preparar-se competitivament i formalment per a la temporada que arrenca.

Els de Sant Boi debutaran en la màxima categoria contra l’Ordizia el 16 de setembre a domicili, però ja han escalfat en pretemporada amb una sèrie d’amistosos que han deixat l’equip amb un molt bon sabor de boca.

Dissabte passat, la UE Santboiana (sènior I i II) va obtenir una contundent victòria contra el CN Poble Nou, en un amistós que es va resoldre amb un 0 a 59 i que es va disputar al poliesportiu de La Mar Bella de Barcelona.

Una victòria contra el Barça suposaria el primer títol d’aquest nou curs per als santboians, que van començar a rodar el 13 d’agost passat i que busquen posar així la primera pedra per consolidar-se com un equip capdavanter de l’actual Divisió d’Honor de rugbi.

El partit començarà a les 12 h i a les 16.30 h el sènior II disputarà un triangular amb el conjunt del FC Barcelona B i la Garrotxa RC.

Fent el rodatge

Alhora, també han tornat a la feina la resta de formacions del club. L’equip femení s’ha posat a treballar ja a les ordres de Pablo Arévalo, en un ambiciós i il·lusionant projecte que té com a objectiu equiparar l’equip femení amb el masculí.

Un total de 25 jugadores entre el primer equip, el sub-18 i el sub-16 femení van formar part dilluns passat del primer entrenament de la temporada i continuaran fent-ho cada dilluns, dimecres i divendres.

Per la seva part, l’equip sub-18 engegarà també el 4 de setembre, quan tindrà lloc la primera reunió amb l’equip tècnic dirigit per Marc Ventura, en la qual es preveu planificar la temporada i marcar els objectius del nou curs. El dia 5 iniciaran pretemporada, amb un primer entrenament a l’estadi Constantí Miranda.

Un club de ciutat

La UE Santboiana, història viva de l’esport a la ciutat, s’ha consolidat des del seu naixement, el 1921, com un dels referents del rugbi català. La relació rugbi-Sant Boi s’ha enfortit des d’aleshores i els jugadors del club ho han volgut mantenir així, amb iniciatives com la duta a terme pels sèniors fa uns dies.

Els jugadors van recórrer els llocs més emblemàtics de Sant Boi per compartir les seves impressions amb els veïns i veïnes del municipi, en una jornada de cohesió d’equip –'team building'–, en la qual van voler tractar de primera mà el que asseguren és “el millor patrimoni del club: els santboians”.

Notícies relacionades

En un recorregut d’uns 15 km que es va allargar durant prop de quatre hores, els jugadors van visitar el mercat de Sant Jordi, el castell i l’església, entre altres emplaçaments, amb la intenció de compartir xerrades i saludar la ciutadania. Una manera més d’animar els veïns i les veïnes de la ciutat a involucrar-se en l’activitat i el dia a dia del club, que vol enfortir així els vincles amb la ciutat i rebre el recolzament necessari per afrontar aquesta nova temporada.

Més notícies de Sant Boi en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA