TRADICIÓ I NATURALESA

Sant Boi s'acomiada de l'estiu amb l'Aplec de Sant Ramon

El primer cap de setmana de setembre la ciutat celebra la 82a edició d'aquest popular esdeveniment amb activitats que uniran tradició i naturalesa

37020075265 4d2afb26c2 o

37020075265 4d2afb26c2 o

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El primer cap de setmana de setembre, Sant Boi dirà adeu a l’estiu celebrant el seu tradicional Aplec de Sant Ramon, un popular esdeveniment que aquest any celebra la seva 82a edició i que unirà de nou naturalesa i tradició a través d’activitats per a tota la família.

L’acte més popular de la celebració, la Cursa de Sant Ramon, tornarà a ser de nou la protagonista central dels actes. La carrera, organitzada pelClub Atletisme SB en col·laboració amb l’ajuntament, celebra aquest any la seva 40a edició i espera fer-ho amb un rècord de participació.

Uns 600 corredors i corredores es donaran cita a l’Estadi Municipal d’Atletisme Constantí Miranda el dia 1 de setembre, des d’on iniciaran un recorregut de 5,5 km de distància que culminarà amb la tradicional arribada a l’ermita de Sant Ramon, que ofereix unes vistes a l’entorn natural de la ciutat.

Però no només els bípedes seran els afortunats de tenir les vistes de l’ermita. Els qui ho desitgin podran ascendir a aquest paratge natural acompanyats dels seus gossos, en una quarta edició de ‘Guau, quina pujada’, una pujada amb gossos que sortirà des de Can Paulet amb l’objectiu de sensibilitzar a la ciutadania sobre la necessitat d’integrar els animals a la vida social de la ciutat.

Serà diumenge quan tindrà lloc també la jornada de celebració del 82 Aplec de Sant Ramon com a tal. Després de la tradicional pujada a l’ermita, se celebraran actes populars que inclouran un pregó, la missa, l’actuació delscastellers  de Viladecanscastellers , una de ballada de sardanes i danses tradicionals amb la Cobla Sabadell, tallers i un aperitiu natural.

El tradicional aplec se celebra davant l’ermita de Sant Ramon, un paratge amb vista a l’entorn natural de la ciutat / Aj. Sant Boi

Restriccions al trànsit rodat

Amb motiu de les celebracions, des de les 18 h del dia 1 fins a les 22 h del diumenge 2 de setembre, els vehicles a motor no podran circular en direcció a l’ermita. Així mateix, el dia 1, de 18 h a 22 h, i el dia 2, de 8 h a 14 h, les bicicletes no podran circular pels llocs senyalitzats.

Amb aquesta decisió, l’Ajuntament pretén garantir la seguretat i les persones participants de les curses i caminades, donant-los prioritat i incentivant així la participació ciutadana en els actes.

Notícies relacionades

L’Aplec de Sant Ramon està organitzat per l’Ajuntament de Sant Boi i compta amb la col·laboració i participació del Club Atletisme de Sant Boi i de l’Ajuntament de Viladecans.

Més notícies de Sant Boi en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA