SETENA EDICIÓ

Defensors dels drets humans visitaran 15 municipis catalans per donar a conèixer la seva tasca

La iniciativa s'emmarca en el projecte 'Ciutats Defensores dels DDHH', impulsada per l'Ajuntament de Sant Boi i l'IDHC

ddhh

ddhh

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Vuit reconeguts defensors dels drets humans visitaran el proper mes d’octubre quinze municipis catalans per dur a terme diferents activitats que donin a conèixer la tasca que fan als seus països d’origen i per conscienciar la ciutadania sobre la importància de defensar els drets humans.

Representants vinguts de països com ara Palestina, Egipte, Mèxic, Birmània i Hondures participaran en aquesta iniciativa, que suposa la setena edició del projecte ‘Ciutats Defensores dels Drets Humans, impulsat conjuntament per l’Ajuntament de Sant Boi, la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat (CCAR) i l’Institut de Drets Humans de Catalunya i a la qual s’han sumat cada vegada més municipis catalans.

Així, viatjaran fins a Catalunya l’activista mexicana Janahuy Paredes, que lluita contra les desaparicions forçades al seu país com la que va patir el seu pare, o la palestina Manal Tamimi, membre del Comitè de Coordinació de la Lluita Popular (PSCC) que lluita contra l’ocupació israeliana.

També participaran en el programa la defensora del medi ambient i dels drets de les minories ètniques i nacionals a Hondures, Margarita Pineda, i l’activista pro drets de les persones migrants, Marisa Franco, que lluita contra les deportacions de migrants que es produeixen als Estats Units.

Per la seva banda, el caricaturista equatoguineà Ramón Esono, compromès amb la denúncia de les vulneracions dels drets humans i que va ser empresonat, també acudirà a la ronda de visites per les ciutats catalanes, a la qual s’afegirà a més el defensor dels drets de la població rohingya de Birmània, Tun Khin.

A la iniciativa s’uneixen també el fotoperiodista egipci Ahmedi Ali, fugit després de ser condemnat a 25 anys de presó i que va sol·licitar asil a Espanya, i el defensor senegalès dels drets laborals dels migrants treballadors del camp d’Andalusia, Spitou Mendy

Un recorregut per Catalunya

Els vuit participants faran un recorregut per un total de 15 municipis catalans, que inclourà una xerrades, col·loquis i trobades a Gavà, Castelldefels, Sant Boi, Viladecans, el Prat, Esplugues, Santa Coloma de Gramenet, Barberà i Sant Cugat del Vallès, Granollers, Molins de Rei, Sant Joan Despí, Sant Vicenç dels Horts, Terrassa i Girona.

Així mateix, mantindran reunions institucionals amb organismes de defensa dels drets humans com el Síndic de Greuges i el Fòrum de Síndics i Defensors locals de Catalunya.

Xarxa de ciutats defensores dels DDHH

El projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans va néixer el 2013 fruit de la unió d’esforços d’aquestes organitzacions i de l’Ajuntament de Sant Boi, implicat activament en la lluita pels drets de les persones. Des d’aleshores, alguns han sigut els municipis que han volgut formar part de la iniciativa, organitzant activitats de sensibilització sobre el paper dels defensors dels DDHH.

Notícies relacionades

Persones que, com recorden des de l’organització, “posen en risc la seva seguretat i llibertat per denunciar la vulneració de drets” que es produeix constantment a tot el món. Per això, el projecte té principalment l’ànim de conscienciar la ciutadania sobre el seu esforç i sobre la necessitat d’integrar la defensa dels drets de les persones a la tasca quotidiana d’organitzacions i ciutadania.

Aquesta és la setena edició del projecte, que s’estendrà des del 30 de setembre fins a l’11 d’octubre i el programa complet es pot consultar ja ‘online’.