MENYS DE 50 PISOS PER A 82.000 HABITANTS

Sant Boi, un dels 'punts negres' del lloguer segons Idealista

És un de 16 municipis de més de 50.000 habitants que té menys de 50 vivendes de lloguer disponibles

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Tot i que la demanda de lloguers s’ha multiplicat en els últims anys, continuen existint punts de la geografia espanyola onl’oferta  és pràcticament inexistent, i segons Idealista, Sant Boi n’és un.

Un estudi d’aquest portal immobiliari alerta que la ciutat és un dels 16 municipis de més de 50.000 habitants que compten amb unparc de vivendes de lloguer disponibles inferior a les 50 unitats.

Aquestes localitats, que denomina els “punts negres” del lloguer a Espanya, es caracteritzen per aquesta escassetat de pisos en relació amb la gran demanda i a la població que inclouen, segons els anuncis publicitats en la seva pàgina web.

Entre aquests punts s’inclouen altres municipis de la comarca, com Viladecans o El Prat de Llobregat, on l’oferta de vivenda de lloguer el juliol passat se situava en 34 i 17 immobles respectivament.

En el cas de Sant Boi, els anuncis publicitats al portal a data de 20 de juliol assolien la xifra de 41 pisos de lloguer, una demanda major que en els municipis veïns però igualment escassa en relació amb el nombre d’habitants, 82.142 segons Idescat.

El cap d’estudis d’Idealista, Fernando Encinar, assegura que “el fet que municipis de mida considerable no comptin amb un parc de vivendes de lloguer suficient pot resultar nociu per al futur de les localitats, ja que els resta dinamisme i possibilitats reals de creixement a mitjà termini”.

Notícies relacionades

Un problema que pot afectar de ple als veïns i veïnes de Sant Boi i especialment a segons quins col·lectius, ja que “els mercats centrats únicament a les vivendes de propietat dificulten l’emancipació dels joves i l’arribada de nou talent”, diu Encinar, a més de “suposar un llast a la mobilitat laboral dels seus habitants”.

Més notícies de Sant Boi a l’edició local de EL PERIÓDICO DE CATALUNYA