FOMENT DE LA LLENGUA CATALANA

La Generalitat analitzarà i promourà l'ús del català en els comerços de Sant Boi

El programa Ofercat estudiarà els usos lingüístics en retolació i atenció al públic per fomentar l'ús de la llengua catalana en els establiments

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Sant Boi és una de les 10 localitats de la província de Barcelona a les quals aquest any arribarà el programa Ofercat dedicat a fomentar l’ús de la llengua catalana en elsestabliments comercials.

Aquesta iniciativa, que arribarà als 43 eixos comercials de 10 ciutats de la perifèria de Barcelonacom Cornellà o Mataró, analitzarà els usos lingüístics en la retolació i en l’atenció al públic en un total de 4.600 establiments.

El programa Ofercat, desenvolupat per la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura i pelConsorci per la Normalització Lingüística, va néixer l’any 2000 amb l’objectiu d’observar de manera sistemàtica l’oferta lingüística dels locals comercials catalans i impulsar-hi accions per promoure l’ús de la llengua autòctona.

Mitjançant aquesta eina, s’obtenen indicadors sobre l’oferta de productes i serveis en català en un territori concret, proporcionant un índex o dada resum de l’oferta en una ciutat o àmbit concret.

 Aquest índex, situat entre els 0 i els 100 punts, s’obté després d’observar exhaustivament la retolació, les comunicacions escrites i la llengua oral en diversos àmbits de l’administració pública, lleure, mitjans de comunicació, educació, sanitat, societat o, com en aquest cas, economia i comerços.

Així, després d’estudiar i analitzar l’actual ús del català, s’implementaran mesures i iniciatives dedicades a fomentar el seu ús a les ciutats de Castelldefels, Cornellà, Mataró, el Prat, Sant Boi, Terrassa, Sant Feliu, Vic, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú.

En altres municipis de l’àrea metropolitana com Sabadell, Santa Coloma o l’Hospitalet ja s’han presentat els resultats dels estudis d’Ofercat i algunes d’elles repetiran en aquesta ocasió, com Cornellà o Terrassa.

Notícies relacionades

La Generalitat espera a més que el programa s’estengui entre 2018 i 2021 fins a arribar als 20.000 establiments i que, al finalitzar, hagi arribat a assolir les 36 ciutats.  

Més notícies de Sant Boi en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA