MEDI AMBIENT

Sant Boi, primer municipi català a plantejar la creació d'un Defensor de Generacions Futures

El ple ha aprovat per unanimitat proposar la incorporació d'aquesta figura institucional vinculada a la protecció ambiental i social

ple-municipal-defensor-generacions-futures-2

ple-municipal-defensor-generacions-futures-2 / Picasa

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ple municipal de Sant Boi ha aprovat per unanimitat proposar la creació de la figura institucional de Defensor/a de les Generacions Futures,i es converteix en el primer municipi català a donar suport a aquesta iniciativa de la Fundació Savia.

La figura d’aquest defensor o defensora està molt vinculada a la protecció ambiental i social i la seva tasca consisteix a contribuir a la lluita contra problemàtiques ambientals del món actual com el canvi climàtic, la despoblació i la desforestació. A més, també contribueix a combatre problemes socials com ara la pobresa extrema, l’exclusió i la discriminació.

El ple ha dirigit formalment la seva proposta a Nacions Unides, al Parlament Europeu, al Congrés dels Diputats i al Parlament de Catalunya, amb la intenció de contribuir a la incorporació d’aquesta figura per garantir a les pròximes generacions un món més just i sostenible.

La iniciativa desenvolupada per la Fundació Savia, dedicada a la defensa del sector ecològic, la conservació del medi ambient i el desenvolupament social, ha rebut ja el suport de més de 150 ajuntaments pertanyents a 10 comunitats autònomes espanyoles, que suma una població conjunta de 2,8 milions de persones.

Notícies relacionades

Aquesta figura existeix ja en altres països europeus, com Suècia, Finlàndia, Alemanya i Bèlgica, però no té un equivalent encara a Catalunya. Amb la seva adhesió a aquest projecte, Sant Boi vol continuar apostant per la sostenibilitat que li ha fet mereixedora dues vegades del Premi a la ciutat més sostenible d’Espanya.  

Més notícies de Sant Boi