JORNADA DE SENSIBILITZACIÓ

Sant Boi commemora el Dia Mundial de les Persones Refugiades

La ciutat ofereix diverses activitats dedicades a sensibilitzar sobre la situació que pateixen les persones refugiades a tot el món

Els actes es duran a terme durant tota la jornada i alguns s'allargaran fins a mitjans del pròxim mes

dgirq2bxkaas3xg

dgirq2bxkaas3xg

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Amb motiu del Dia Mundial de les Persones Refugiades, que es commemora cada 20 de juny, Sant Boi ofereix una sèried’activitats  dedicades a conscienciar i sensibilitzar sobre el drama que pateixen les persones refugiades, sobretot els nens, que han d’abandonar-ho tot i deixar casa seva.

L’activitat central s’ha desenvolupat durant tot el matí i ha comptat amb la participació de més de 700 alumnes de 14 escoles de la ciutat, que han omplert la

rambla de Rafael Casanova de maletes decorades per ells mateixos, i han expressat tot allò que s’emportarien si haguessin d’abandonar casa seva.

Aquesta acció neix d’un projecte previ conduït per la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat (CCAR) i un treball plàstic que s’ha fet a les aules. En col·laboració amb Can Castells Centre d’Art i l’artista Javier Salas, durant aquest procés educatiu s’ha treballat la realitat de les persones refugiades.

En concret, els nens i nenes han pogut aprofundir i conèixer millor la situació que viuen actualment quatre dels col·lectius més afectats a tot el món: la població rohingya, la somali, la salvadorenca i la siriana.

Les activitats desenvolupades durant el matí s’han tancat amb la lectura de quatre històries diferents, corresponents a cadascun d’aquests col·lectius, i ambl’actuació musical de l’artista sirià Feras al-Malat i del grup santboià Chet.

A les sis de la tarda tindrà lloc, a la plaça de l’Ajuntament, el concert de Blai Net Band amb les persones refugiades. Més tard, les maletes es desplaçaran en una cercavila fins al centre d’art Can Castells, on quedaran exposades durant uns dies.

Tot seguit, a partir de les 19.30 h i al mateix lloc, es farà la presentació de l’informe anual de la Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat (CEAR), que mostra la situació de les persones refugiades al nostre país i a tot Europa.

Art de denúncia

A més de les activitats organitzades per a la jornada d’avui, fins al pròxim 15 de juliol es pot visitar al Museu de Sant Boi l’exposició ‘Rescue of the Soul, and Naked by Transparency’,de l’artista Leda Maria Prado i organitzada pel CCAR i l’Ajuntament de Sant Boi.

A aquestes activitats se n’hi sumen altres de realitzades com l’organitzada el 16 de juny passat al Mercat de Sant Jordi, que va acollir una actuació de pallassos per promoure la reflexió sobre l’acollida de productes alimentaris provinents de l’estranger i el rebuig social a què s’enfronten les persones estrangeres.

Així mateix, el 21 de juny a les 18.30 h se celebrarà a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer una última activitat de sensibilització, en què Sara Montesinos Pinilla i Samuel Nácar Puentes presentaran el llibre ‘Huellas de agua y sal’ i el col·lectiu Fotomovimiento mostrarà el seu documental ‘Los muros del agua’.

Notícies relacionades

Amb l’organització d’aquestes activitats, el consistori vol reafirmar el seu compromís amb les persones refugiades i amb la commemoració d’aquest dia, aprovat en el Pla municipal d’acollida de persones refugiades de 2016, un instrument que defineix i articula el procés d’acollida i integració de la població refugiada a la ciutat.

notícies de Sant Boi