PARTICIPACIÓ INFANTIL

Nens i nenes de Sant Boi participen en el disseny de dues zones de lleure infantils

Els jardins d'Astasieta i la plaça de l'Olivera es renovaran tenint en compte els desitjos i propostes dels més petits de la ciutat

consell-dinfncia-acte-final-curs

consell-dinfncia-acte-final-curs

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els nens i nenes santboians han participat en el disseny d’alguns dels jocs infantils que s’ubicaran alsjardins d’Astasieta i a la plaça de l’Olivera de Sant Boi.

Un tobogan soterrat i un joc en forma d’arbre han sigut les preferències que el consistori farà realitat els propers mesos, tal com va explicar l’alcaldessa, Lluïsa Moret, el 6 de juny passat.

Els dos espais es renovaran tenint en compte aquests desitjos i les opinions dels infants, expressades a través del Consell Local d’Infantesa i Adolescènciadurant la sessió de final de curs d’aquest òrgan participatiu, que representa els nens i nenes de la ciutat.

Per alsjardins d’Astasieta, situats al barri de Ciutat Cooperativa i Molí Nou, la principal demanda ha sigut posar un tobogan que s’endinsarà a terra i reapareixerà en un altre lloc de la plaça.

El lloc també incorporarà un balancí, una olla, una baldufa giratòria per a nens i nenes en cadira de rodes i un intercomunicador per als més petits, entre altres novetats.

Per la seva part, la plaça de l’Olivera, ubicada al barri de Casablanca, incorporarà una zona de joc amb tres àrees diferenciades: dos per a nens de diferents edats i una d’intermèdia, reclamada pels mateixos infants, on es podran celebrar festes d’aniversari.

Un dels jocs proposats per a aquest segon espai és un element amb forma d’arbre que reuneix a la copa petites cabanes imitant la forma d’una oliva. Altres demandes han sigut la instal·lació d’un petit rocòdrom, dues taules de ping-pong i dos jocs per a persones de mobilitat reduïda.

El disseny d’aquestes àrees de joc s’ha fet en el marc del Consell d’Infantesa i Adolescència, format per 40 nens i nenes d’entre 9 i 11 anys. Aquest ha sigut l’encarregat de traslladar les propostes que han desenvolupat durant tot el curs els alumnes, en col·laboració amb un tècnic municipal que ha posat les seves idees sobre plans i maquetes.

Notícies relacionades

Aquest òrgan duu a terme encàrrecs de l’Ajuntament, que amb això vol incorporar la mirada infantil en el procés de construcció de la ciutat.

Més notícies de Sant Boi