Memòria local

Un llibre recull el mig segle de Ciutat Cooperativa de Sant Boi

El volum es presenta amb el títol ' Somnis, lluites i futur. La història de Ciutat Cooperativa i Molí Nou'

Presentació del llibre sobre Ciutat Cooperativa a Sant Boi.

Presentació del llibre sobre Ciutat Cooperativa a Sant Boi. / PERIODICO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El barri Ciutat Cooperativa de Sant Boi ja té un llibre sobre els seus últims cinquanta anys d'història. Es tracta de 'Somnis, lluites i futur. La història de Ciutat Cooperativa i Molí Nou', un relat escrit pel periodista local Albert Aguilera.

El volum recull informació obtinguda a partir de 150 entrevistes realitzades a veïns i veïnes del barri, tant a títol particular com a entitats i associacions. Converses que han sigut gravades i que formaran part de l'Arxiu Històric Municipal. El pròleg és de l'actriu i cantant Dolo Beltrán, nascuda al barri.

La presentació del llibre va tenir lloc aquest diumenge al pati de la parròquia de Sant Pere Apòstol, amb l'assistència d'unes cinc-centes persones. A l'acte l'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, va destacar la "importància de recuperar la memòria dels barris i que les persones siguin les protagonistes en el relat històric de la comunitat".

Un barri emblemàtic

El barri de Ciutat Cooperativa de Sant Boi es va construir al voltant de la zona del Molí Nou, pròxima a la Colònia Güell, segons la proposta trencadora Josep Maria Ciurana, secretari general de l'Ajuntament en plena dictadura franquista, que buscava, amb la mentalitat de l'època, el benestar de treballadors i treballadores. Llavors el projecte trencava amb el concepte de ciutat dormitori al voltant de les grans àrees metropolitanes.

Notícies relacionades

La Ciutat Cooperativa de Ciurana havia de ser més humana, amb comoditats i serveis i "on les relacions de veïnatge fessin possible la solidaritat". El 31 d'octubre de 1965 va tenir lloc l'acte d'entrega de claus, feia pocs dies que les obres s'havien acabat. El llibre també fa un recorregut pels orígens del Molí Nou i el seu desenvolupament urbanístic, que va permetre connectar el districte amb la resta de la ciutat.

Més notícies de Sant Boi