GUARDÓ SOCIAL

DESOS Opció Solidària, premiada per Obra Social 'la Caixa'

Aquesta entitat de Sant Boi aposta per la inserció social i laboral recuperant parcel·les abandonades del Parc Agrari del Baix Llobregat

Finca de l’entitat DESOS Opció Solidària.

Finca de l’entitat DESOS Opció Solidària. / PERIODICO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El projecte DESOS Opció Solidària ha rebut aquest dimarts un Premi a la Innovació Social de l'Obra Social 'la Caixa', guardons que premien aquelles iniciatives que busquen solucions innovadores davant les desigualtats.

DESOS Opció Solidària, iniciativa nascuda a Sant Boi de Llobregat, té per objectiu facilitar la inserció social i laboral de persones en situació de vulnerabilitat mitjançant la recuperació de parcel·les abandonades o en desús del Parc Agrari del Baix Llobregat i la seva revalorització a través de la producció i comercialització de verdures ecològiques.

Tot i que en els seus inicis, la seva tasca se centrava a Nicaragua, a partir de 2014, l'entitat va reenfocar-la en l'àmbit local. I en aquest moment ja gestionen quatre finques del Parc Agrari del Baix Llobregat, on es cultiven productes de temporada amb la voluntat de generar llocs de treball i apostar pel comerç de proximitat.

La iniciativa, que es realitza en col·laboració amb l'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat i la Cooperativa Central Parc del Baix Llobregat, consta d'una part de formació sobre agricultura ecològica en la qual s'imparteixen cursos a persones a l'atur i una segona etapa de pràctiques sobre el terreny. Des que es va posar en marxa el projecte, l'abril de 2015, hi passen anualment prop de 16 persones.

Notícies relacionades

Generalment es tracta de joves, d'edats compreses entre els 16 i 21 anys, que no han acabat l'educació secundària obligatòria (ESO) i tenen complicat reprendre els estudis i accedir al mercat laboral; però també aturats de llarga durada i alguns refugiats.

Més notícies de Sant Boi