Cinema i reflexió

Les tensions entre la llibertat i la seguretat centren la Mostra de Cinema i Convivència de Sant Boi

La iniciativa ha comptat amb la participació de l'alumnat de 13 centres escolars de la ciutat

 Participants a la Mostra de Cinema de Sant Boi. 

 Participants a la Mostra de Cinema de Sant Boi.  / PERIODICO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La tercera edició de la Mostra de Cinema i Convivència de Sant Boi ha abordat aquest any les tensions existents entre la llibertat i la seguretat ciutadana en temps d'alerta terrorista 4. Sota el títol Generació 4, ahir es van projectar els diferents curts fruit del treball dels 160 joves de la localitat que han participat d'aquest projecte.

En l'acte, l'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, va agrair la participació de tots els joves, representants de 13 centres educatius de la localitat, i va destacar que "Sant Boi és una ciutat pionera en la difusió d'eines de reflexió individuals i col·lectives sobre la convivència".

I, després de la visualització totes les peces, es va obrir un espai de debat que va comptar amb la representació dels cossos policials de la ciutat i de la Síndica Municipal de Greuges.

Un llarg procés

La sessió d'ahir només és un punt i seguit en execució d'aquesta mostra. Abans de la presentació dels curts, els alumnes havien fet diferents sessions prèvies de reflexió a l'aula i havien treballat els drets humans i les seves vulneracions. A més, a partir de diferents tallers vivencials havien adquirit les eines i coneixements audiovisuals necessaris per crear una peça on el guió i les idees fossin fruit de la reflexió i el diàleg.

Notícies relacionades

Malgrat la presentació dels curts, el projecte continua. Ara, el material generat per a # laMostra18 estarà disponible al canal de Youtube de l'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat i servirà per continuar treballant amb els joves del municipi.

Més notícies de Sant Boi